Statul Islamic şi-ar asuma răspunderea pentru exploziile din Bruxelles

După dezastrul atacurilor din Bruxelles, care probabil că va schimba definitiv Europa, libertăţile de care s-a bucurat bătrânul continent vor dispărea ca un fum.
Geamuri sparte la terminalul aeroportului Zaventem din Bruxelles, 22 martie 2016.
Geamuri sparte la terminalul aeroportului Zaventem din Bruxelles, 22 martie 2016. (Sylvain Lefevre/Getty Images)

Grupul jihadist Statul Islamic şi-a asumat răspunderea pentru cele două atacuri cu bombe care au avut loc marţi în Bruxelles şi care s-au soldat cu 30 de morţi şi aproximativ 200 de răniţi, conform unei declaraţii publicate pe contul oficial de Telegram al militanţilor.

“Promitem alianţei împotriva Statului Islamic că va avea parte de zile negre în schimbul agresiunii lor comise împotriva Statului Islamic”, a susţinut grupul jihadist.

Două explozii au avut loc la Aeroportul Zaventem din Bruxelles şi a treia la staţia de metrou Maelbeeck, situată la doar 500 de metri de clădirile UE.

Rămâne totuşi neclar motivul atacurilor împotriva Europei, care nu este implicată direct în luptele cu SI în Orient.

Pe de altă parte, după atacurile de ieri asupra oraşului Bruxelles, cercurile conspiraţioniste de pe internet au lansat ştiri devenite virale, care subliniază că atentatele au avut loc pe 22 martie, 3.22, find un număr preferat de organizaţia ocultă Skull and Bones, la care sunt afiliate nume grele ale politicii americane, inclusiv Secretarul de Stat John Kerry şi fostul preşedinte american George W Bush.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe