Statele Unite acuză din nou China de spionaj

De peste un deceniu, Partidul Comunist Chinez supraveghează o campanie de cyber-spionaj şi infiltrare împotriva Statelor Unite.
De peste un deceniu, Partidul Comunist Chinez supraveghează o campanie de cyber-spionaj şi infiltrare împotriva Statelor Unite. (Jeff Nenarella / The Epoch Times)

Planurile a mai mult de o duzină de sisteme de arme americane au fost furate de hackerii din China, scrie marţi ziarul Washington Post, care a reuşit să intre în posesia unui raport destinat Pentagonului. Raportul a fost întocmit de către Comitetul Ştiinţific al Apărării SUA.

Potrivit Washington Post, programele spionate erau legate de avioanele şi de navele de luptă americane, dar, de asemenea, şi de sistemele de apărare anti-rachetă proiectate pentru siguranţa Europei, Asiei şi ţărilor din Golf.

Printre armele căzute în vizorul chinezilor se numără, conform sursei ante-menţionate - racheta Patriot, sistemului de apărare antirachetă Aegis de la Marina SUA, avioanele de vânătoare F/A-18, elicoptere Black Hawk şi avionul F-35. Potrivit ziarului, acest lucru poate permite Chinei să submineze funcţionarea acestor sisteme în caz de conflict, şi, de asemenea, poate accelera dezvoltarea tehnologiei sale militare. Într-un raport emis de Congres în ultimele săptămâni, Pentagonul a acuzat China căa s-a folosit de spionaj pentru a îşi moderniza armata şi a descris SUA ca fiind ţinta a numeroase acţiuni de "hacking ","direct atribuibile armatei şi guvernul chinez".