China reia atacurile cibernetice asupra SUA, susţine o companie

Un tanar într-o cafenea cibernetica din Wuhan, China. Regimul chinez încurajeaza indivizii cunoscuti sub numele de "patriot hackers" de a fura informatii de la guverne și companii.
Un tanar într-o cafenea cibernetica din Wuhan, China. Regimul chinez încurajeaza indivizii cunoscuti sub numele de "patriot hackers" de a fura informatii de la guverne și companii. (Cancun Chu / Getty Images)

O firmă americană de securitate informatică susţine că armata chineză şi-a reluat atacurile cibernetice asupra companiilor americane.
Mandiant, care a mai acuzat China de atacuri cibernetice în raportul din februarie, a declarat că o unitate a armatei chineze a spart recent sistemele informatice a mai mult de 100 de companii, pentru a fura secrete comerciale.
Aceasta susţine că atacurile au început din nou la doar câteva zile după ce oficialii chinezi i-au spus luna trecută secretarului de stat John Kerry în Beijing că sunt dispuşi să deschidă negocierile privind securitatea cibernetică cu Statele Unite. Dar China a negat încercarea de a fura secrete comerciale americane şi a declarat că a fost o victimă a hackerilor americani.
Şeful securităţii de la Mandiant, Richard Bejtlich, a afirmat că China foloseşte acelaşi echipament pe care l-a utilizat în atacurile anterioare, deoarece multe companii americane încă nu au nici un sistem de apărare împotriva lui.
Bejtlich este de părere că SUA trebuie să impună noi sancţiuni Chinei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe