Statele Unite a mobilizat o navă militară lângă Libia, începând evacuarea americanilor

(photos.com)

Departamentul de Stat al SUA a anunţat, marţi, că toţi cetăţenii americani ar trebui să părăsească imediat Libia din cauza situaţiei „impredictibile şi instabile”, mobilizând o navă militară amfibie în apropierea coastei nord africane, a notat Reuters.

„Departamentul de Stat a avertizat cetăţenii americani împotriva călătoriilor către Libia şi recomandă cetăţenilor americani aflaţi în prezent în Libia să plece de acolo imediat”, a anunţat departamentul de Stat.

Pentagonul a trimis spre coasta Libiei o navă militară amfibie, cu aproximativ 1.000 de soldaţi la bord, pentru a pregăti evacuarea cetăţenilor americani.

„Este vorba despre o simplă "măsură de precauţie", pentru a fi pregătiţi să efectuăm o operaţiune de evacuare dacă situaţia din Libia, ţară care plonjează în anarhie, se va agrava, a comunicat un oficial din departamentul Apărării.

Marţi, liderul grupului radical islamist Ansar al-Sharia a avertizat Statele Unite să nu interfereze în afacerile interne din Libia, iar pe 18 mai, parlamentul de la Tripoli a fost atacat de un grup de paramilitari.

„Situaţia securităţii în Libia rămâne impredictibilă şi instabilă”, a comunicat diplomaţia americană.

Ansar al-Sharia este considerată o organizaţie teroristă străină de către Statele Unite şi este acuzată că ar fi orchestrat atacul din 2012 împotriva consulatului american din Benghazi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe