Stănescu despre privatizarea Oltchim: Un investitor serios nu vine să cumpere o mâţă în sac

Epoch Times România
27.09.2012

Preşedintele UNPIR, Arin Stănescu, a declarat joi că un investitor serios nu vine să cumpere "o mâţă în sac", respectiv un combinat de talia Oltchim fără să îi facă un "due diligence" asupra situaţiei economice, financiare şi juridice.

"Un investitor serios nu vine să cumpere o mâţă în sac. Ce vreau să spun? Poţi să cumperi un combinat fără să faci un due diligence serios asupra situaţiei economice, financiare şi juridice a combinatului respectiv? Poţi să crezi pe cineva pe cuvânt când trebuie să investeşti câteva milioane? Dacă esti acţionar la acel combinat nu mai trebuie să faci niciun due dilligence, dar dacă esti un invetitor străin cum să iei combinatul fără due dilligence?", a menţionat preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR), Arin Stănescu.

Acesta a mai spus că în condiţiile în care un investitor doreşte să preia şi Arpechim, trebuie să vorbească în primul rând cu proprietarul acestuia.

"În momentul în care vrei să iei Arpechim trebuie să vorbeşti cu stăpânul, cu OMV. În rest este vorbăraie. Nu se poate altfel", a mai spus Stănescu.

Realizatorul TV Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru acţiunile deţinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare preţ, de 203,149 milioane lei. Statul deţine 54,8% din acţiunile Oltchim.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că, în cazul în care Dan Diaconescu nu va putea să plătească preţul oferit pentru preluarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim, atunci privatizarea va fi reluată într-o perioadă de şase luni. Acesta a adăugat că aşteaptă data de 1 octombrie pentru a şti dacă ministerul va rămâne proprietar al Oltchim "În acest moment, dacă pe 1 octombrie nu intră banii, avem procedura administrării speciale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor