SRI neagă implicarea în protestele ce au cuprins ţara

Afirmaţiile despre o eventuală implicare a SRI în organizarea protestelor şi în dispute politice sunt denigratoare şi menite să afecteze instituţii fundamentale ale regimului democratic, transmite instituţia.
Sigla SRI.
Sigla SRI. (Epoch Times România)

Serviciul Român de Informaţii respinge categoric orice încercare de a implica instituţia în organizarea uriaşului protest ce a avut loc duminică în Capitală, precum şi în dispute politice sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal.

În urma acuzaţiilor grave aduse în spaţiul public privind implicarea SRI în organizarea protestului de duminică, 22 ianuarie, Serviciul Român de Informaţii face următoarele precizări:

Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, organizare de proteste sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Considerăm aceste afirmaţii denigratoare şi menite să afecteze instituţii fundamentale ale regimului democratic. SRI îşi reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic şi concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale cu respectarea strictă a legii", transmite Serviciul Român de Informaţii printr-un comunicat de presă.

Reamintim că zeci de mii de oameni au protestat duminică în Capitală şi alte oraşe ale ţării, revoltaţi de faptul că PSD şi ALDE au iniţiat două proiecte de ordonanţă care îi vor scoate mai repede de după gratii pe corupţi şi le vor albi dosarele celor aflaţi încă în libertate.

La protestul din Capitală şi-a făcut apariţia şi preşedintele Iohannis, care s-a declarat indignat că "o gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia din România, vrea să slăbească statul de drept!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne