Spitale din R. Moldova, dotate cu staţii de producere a oxigenului medical datorită suportului Băncii Mondiale

Staţie de producere a oxigenului medical (msmps.gov.md)
Tatiana Chiriac
08.04.2021

20 staţii de producere a oxigenului medical vor fi instalate în cadrul instituţiilor medico-sanitare publice republicane, municipale şi raionale, datorită proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgenţă la COVID-19 în Republica Moldova”.

Astfel, spitalele raionale din Cahul, Căuşeni, Edineţ, Soroca, Orhei, Ungheni, Floreşti, Comrat, Hânceşti, Criuleni, Anenii Noi, Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, Spitalul Clinic Municipal Nr.1, Spitalul Cancelariei de Stat vor beneficia de staţii de oxigen cu o capacitate de 16,8 m³/h.

Iar, IMSP SCM „Sfânta Treime”, IMSP SCR „Timofei Moşneaga”, Institutul de Medicină de Urgenţă, IMSP Spitalul Clinic Bălţi, IMSP SCM ”Sf. Arh. Mihail”, IMSP Institutul Mamei şi Copilului vor beneficia de staţii de oxigen cu o capacitate de 54,5 m³h.

Ministerul Sănătăţii informează că trei staţii de oxigen deja au fost instalate în cadrul spitalului raional Hânceşti, Criuleni şi Spitalul Cancelariei de Stat.

Potrivit instituţiei, oxigenoterapia este extrem de importanţă în tratamentul pacienţilor cu insuficienţă respiratorie cauzată de COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susţine funcţiile vitale ale organismului.

Datorită instalaţiilor de producere a oxigenului medical, instituţiile medicale vor putea face faţă tratamentului pacienţilor cu forme grave şi medii de COVID-19.

Pentru asigurarea instituţiilor medicale din R. Moldova cu dispozitive medicale pentru oxigenoterapie, până la moment au fost achiziţionate 92 ventilatoare şi 400 concentratoare de oxigen, în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgenţă la COVID-19 în Republica Moldova” . În următoarea perioadă, urmează să fie achiziţionate alte 200 de ventilatoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor