100 zile de mandat. Maia Sandu: Am depus eforturi pentru a scoate R. Moldova din criză, izolare şi din corupţie

R. Moldova are nevoie de acţiuni reale împotriva hoţilor şi curăţarea instituţiilor de clanuri corupte, afirmă Maia Sandu.

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova
Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova (presedinte.md)
Tatiana Chiriac
02.04.2021

Raportul pentru primele 100 de zile de activitate prezentat vineri, 2 aprilie, de către preşedintele Maia Sandu, conţine trei priorităţi şi 44 de acţiuni îndeplinite în această perioadă „pentru a aduce Preşedinţia în slujba oamenilor şi pentru a scoate ţara din criză, din izolare şi din corupţie”.

În opinia şefei statului, Republica Moldova are nevoie urgentă de ieşirea din criza sanitară şi economică, de acţiuni reale împotriva hoţilor, curăţarea instituţiilor de clanuri corupte şi de crearea unor relaţii strânse cu partenerii internaţionali, cu ţările vecine, cooperare care să ajute ţării să se dezvolte şi să se modernizeze.

„Chiar dacă atribuţiile Preşedintelui sunt limitate, în doar trei luni am reuşit să redeschidem şi să intensificăm cooperarea cu cei mai importanţi parteneri internaţionali, să obţinem un sprijin imens pentru Republica Moldova, să aducem ajutor financiar şi umanitar semnificativ, să pornim procesul de vaccinare şi să generăm un proces de curăţare a instituţiilor statului de corupţie”, se menţionează în raportul publicat pe site-ul Preşedinţiei.

Maia Sandu a ţinut să sublinieze că este nevoie de multă muncă şi de eforturi conjugate din partea mai multor instituţii pentru a realiza modernizarea Republicii Moldova, de un guvern stabil şi profesionist, de o majoritate de deputaţi responsabili, de o procuratură funcţională şi de instituţii de drept eficiente şi independente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor