"Şpaga fiscalizată – darul otrăvit al lui Ponta pentru medici"

Stelian Dolha (PNL)
Stelian Dolha (PNL) (facebook.com)

Impozitarea ciubucului chelnerilor şi a plicului vârât în buzunarul doctorilor sunt alte două idei trăznite pentru care Victor Ponta va ajunge obiect de studiu în insectarul politicienilor iresponsabili, a declarat, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul PNL Stelian Dolha.

"Deşi a eşuat lamentabil cu impozitarea bacşişului, fiind silit să-şi retragă din Parlament propria lege în corul huiduielilor generale, Ponta a comis-o din nou. La nici trei luni de la acest fiasco, într-un acces de febră populistă, premierul a anunţat nu doar creşteri de salarii, dar şi albirea şpăgii pentru doctori la pachet cu impozitarea ei printr-o hotărâre de guvern.

Dincolo de faptul că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a închis recent, printr-o decizie fermă subiectul, Ponta a găsit de cuviinţă să spună nu doar că nu e nicio problemă cu plicul recunoştinţei, dar că mai poate face şi un ban la buget din asta", a precizat deputatul.

Nu este clar cum ar trebui să funcţioneze "chitanţierul şpăgii" şi "nici cine să-i buzunărească pe medici la intrarea şi ieşirea din Spital", a continuat Stelian Dolha, adăugând că povestea spune multe despre modul în care premierul ţării se raportează la medici şi nu în ultimul rând la pacienţii români.

"De altfel reacţia medicilor şi a asociaţiilor lor profesionale a fost vehement împotrivă. Ei au respins categoric propunerea ca jignitoare şi au cerut o reformă reală a sistemului medical în ceasul al 12-lea, care să presupună condiţii optime în spitale şi salarii decente", a mai precizat liberalul.

În opinia sa, Victor Ponta a făcut suficient rău ţării, iar delirul lui în fruntea Guvernului este obligatoriu să înceteze din această toamnă, pentru ca un premier şi un guvern responsabil să poată gestiona coerent situaţia.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne