Space Out Competition. Concurs de privit în gol în Coreea de Sud (video)

În Coreea de Sud a apărut un nou tip de "sport": statul degeaba, cu ochii în gol.
Space Out Competition
Space Out Competition (Youtube)

Statul degeaba, dar completamente degeaba, fără să faci absolut nimic, cu ochii în gol, este cel mai nou "sport" competiţional din Coreea de Sud. Lansată în 2014 de artista coreeană WoopsYang care şi-a propus să atragă atenţia asupra nivelului incredibil de stres la care e supusă populaţia, competiţia anuală "‘The Space Out" îşi face din ce în ce mai mulţi fani.

Space Out Competition
Space Out Competition (Youtube)

Ce trebuie să facă participanţii la "The Space Out Competition" pentru a câştiga? Ei bine, NIMIC! Cel care se poate relaxa şi rezistă cel mai mult stând degeaba fără să-i crească pulsul că nu-şi poate butona telefonul mobil sau vorbi cu cei din jur, câştigă concursul.

Competiţia se desfăşoară, începând din 2014 în Ichon Hangang Park în Seoul, South Korea şi îşi propune să fie un semnal de alarmă asupra faptului că cetăţenii multor oraşe asiatice mari sunt afectaţi de prea multă muncă şi bombardament informaţional, ajungând la epuizare fizică şi mentală, ceea ce poate crea probleme de sănătate pe termen lung.

„M-am gândit că ne vom simţi mai bine privind în gol împreună decât stâd degeaba separat”, a declarat artista pentru Vice.

La ultima ediţie a concursului, desfăşurată în luna mai a.c., au luat parte circa 70 de competitori care au trebuit să stea 90 de minute, până la finalul concursului, fără să se uite la ceas, să se mişte prea mult sau să îşi butoneze smartphone-urile şi tabletele de care mulţi dintre tineri sunt dependenţi, fără să schimbe vreo vorbă unul cu altul etc. La fiecare 15 minute, competitorii au fost consultaţi de medici care le-au verificat tensiunea, câştigător fiind declarat cel care a avut pulsul cel mai stabil, respectiv un rapper care lansase de curând un album.

„Am fost atât de epuizat, atât fizic cât şi mental, cât timp am lucrat la album, încât am vrut să mă relaxez pentru o vreme” a declarat Shin Hyo-Seob, aka Crush, citat de Guardian.

„Recomand acest concurs celor care au migrene sau gânduri complicate”, a mai declarat câştigătorul.

Potrivit Guardian, 80% din sud-coreeni au smartphone-uri, iar obsesia pentru gadget-uri digitale este considerată deja o problemă în Coreea. Utilizatorii de smartphone-uri sud coreeni petrec în medie 4 ore pe zi pe reţelele de socializare sau jucând jocuri pe telefon, 15% dintre ei prezentând simptome clare de dependenţă.

Conform gipsy.ninja, WoopsYang vrea să "exporte" ‘The Space Out Competition’ şi în alte oraşe "stresate" ale lumii, următoarea ţintă fiind Beijing, China, unde deja, anul trecut, a avut loc o competiţie la care au luat parte 80 de paticipanţi.