Şoşoacă, despre o eventuală intrare în PSD: "Eu trebuie să mă înscriu în toate partidele, că toate mă vor"

Diana Şoşoacă
Diana Şoşoacă (Youtube - screenshot)

Senatoarea Diana Şoşoacă a afirmat miercuri, în Parlament, că nu o tentează să se înscrie în PSD. Devenită „independentă” după ce a fost dată afară din AUR, Şoşoacă a susţinut că social-democraţii ar trebui mai întâi să scape de baronii locali şi să îşi facă curat în partid.

„Eu trebuie să mă înscriu în toate partidele, că toate mă vor. E pe principiul dacă ea nu ne vrea, noi o vrem. Deocamdată mi-e bine independentă şi cred că am reuşit să schimb multe lucruri singură. PSD trebuie să treacă prin schimbări majore, să renunţe la baronii locali, să îşi facă curat în partid cu cei condamnaţi penal, cei care şi-au bătut joc de ţară”, a declarat senatoarea, citată de DigiFM.

Totodată, Şoşoacă pretinde de la partidul lui Marcel Ciolacu să îşi asume ce s-a întâmplat de un an de zile în România.

„Şi mai am o pretenţie de la PSD, având în vedere că au avut majoritate şi au susţinut Guvernul PNL abuziv şi a susţinut acele legi abominabile, le solicit să iasă public şi să îşi recunoască vina, să îşi asume ce s-a întâmplat de un an de zile în România, inclusiv morţi din spitale. În aceste condiţii putem vorbi cât de cât de un partid curat”, a subliniat senatoarea, care a negat că ar fi atrasă de ideea de a intra în PSD.

Reamintim că, recent, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, la DC News, că nu crede că în acest moment senatoarea Diana Şoşoacă ar fi „pe profilul PSD”, dar a adăugat că nu ar fi văzut că are derapaje. În opinia şefului PSD, Şoşoacă este „o apărătoare a unor drepturi cetăţeneşti”.

„Nu cred că doamna Şoşoacă poate să strice relaţiile PSD cu internaţionala socialistă. N-am văzut-o că are derapaje... Este o apărătoare a unor drepturi cetăţeneşti, dar nu a existat această discuţie. Nu mă pot ante-pronunţa. Nici dânsa nu şi-a manifestat intenţia”, a declarat Ciolacu.

Recunoscută ca negaţionistă, Diana Şoşoacă a avut în repetate rânduri derapaje în spaţiul public, în care afirma că pandemia ba nu există, ba că s-a terminat, sau contestând importanţa purtării măştii de protecţie în prevenirea răspândirii Covid-19. Exclusă din AUR, senatoarea a avut tot felul de discursuri virulente care au culminat cu blocarea paginii sale de Facebook timp de 30 de zile, în contextul în care şi-a permis să jignească un utilizator care i-a comentat la o postare. Şoşoacă susţinea apoi că doar ea şi Donald Trump sunt cenzuraţi pe platforma de socializare şi a ameninţat că dă Facebook în judecată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne