Sorin Roşca Stănescu ne alungă somnul: Parlamentul ar putea boicota guvernul Ponta

Sorin Roşca Stănescu, PNL (Epoch Times România)
Cornelia Rădăcină
31.07.2013

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, fost colaborationist al Securitatii, ne-a obişnuit cu declaraţii incendiare despre “jucătorii” de pe scena politică .

În urmă cu două luni, premierul Victor Ponta spunea că declaraţiile politice ale acestuia au generat ''cea mai mare criză de la formarea USL”.

Ultimul atac a fost lansat împotriva guvernului condus de Victor Ponta, pe care îl acuză de "practici dăunătoare şi periculoase pentru democraţie" prin blocarea proiectelor importante ale parlamentarilor.

„Atrag din nou atenţia asupra unor practici dăunătoare şi periculoase pentru democraţie, de care se face vinovat, în mod constant, Guvernul USL condus de premierul Victor Ponta. Mă refer la respingerea cvasigenerală a proiectelor de legi iniţiate de parlamentari ai diferitelor partide. În urmă cu o săptămână, Guvernul Ponta a dat aviz negativ pentru nu mai puţin de 19 proiecte de legi, neexistând nicio situaţie de aviz favorabil. În ultima şedinţă de Guvern, (…) Guvernul Ponta a avizat negativ alte 18 proiecte de acte normative”, scrie senatorul Sorin Roşca Stănescu, pe blogul său.

Senatorul PNL declară că nu înţelege "acest dispreţ constant manifestat faţă de puterea legislativă" şi atrage atenţia că nemulţumirea parlamentarilor s-ar putea concretiza într-un boicot explicit al parlamentarilor USL faţă de propriul Guvern.

“Nu pot decât să prezum că la originea acestor avize negative în serie stau nu miniştrii, nu membrii cabinetului şi cu atât mai puţin premierul, cât birocraţii din subordine. Aceştia fiind primii vinovaţi pentru dispreţul manifestat faţă de munca parlamentarilor, guvernanţii fiind doar cei responsabili politic pentru a aproba în mod mecanic, asemenea soluţii şi nu înţeleg pericolul real, vizând golirea de conţinut a actului democratic. Dacă Guvernul Ponta persistă în asemenea practici, ar putea să se vadă confruntat, în viitor, nu numai cu un boicot tacit, ci chiar cu un boicot explicit al parlamentarilor”, a mai declarant Sorin Roşca Stănescu.

La jumătatea lunii mai 2013, Sorin Roşca Stănescu a declanşat, prin declaraţiile sale, cea mai gravă criză din USL, ajungându-se la ameninţarea cu ruperea alianţei, dacă senatorul liberal nu este dat afară din PNL.

Atunci, datorită atacurilor acestuia la adresa Guvernului, liderii USL au spus că vor modifica statutul USL, în special la punctele care prevăd atacurile între membri Uniunii.

O altă propunere a senatorului SRS, care a stârnit reacţii vehemente la nivelul USL, a fost proiectul de lege prin care prima intabulare să devină gratuită. Proiectul nu a fost unul asumat de USL, o parte a senatorilor PNL şi PDL realizând o alianţă ad-hoc în plenul Senatului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor