Sorin Oprescu vrea acasă. Edilul cere înlocuirea arestului preventiv

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu (Epoch Times România)

Acuzat de luare de mită, Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea să scape din arest. Apărătorul edilului a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arest la domiciliu sau control judiciar, relatează stiripesurse.ro.

Amintim că, pe 14 septembrie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins ca nefondată contestaţia lui Oprescu şi a menţinut decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile, dată pe 7 septembrie de Tribunalul Bucureşti.

DNA îl acuză pe primar de luare de mită, în timp ce acesta susţine că este nevinovat, deşi asupra sa s-au găsit bani marcaţi primiţi de la un denunţător, şi că nu reprezintă un pericol public. Tribunalul Bucureşti urmează să stabilească o dată pentru judecarea cererii de înlocuire a arestului preventiv.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv în noaptea de 6 spre 7 septembrie. Conform DNA, edilul a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea sa trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucureşti. Mai multe informaţii pe acest subiect, puteţi accesa aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.