Sondaj: PAS ar obţine majoritatea mandatelor în viitorul Parlament. Popşoi: De asta se teme clasa politică criminală

Prin declanşarea anticipatelor vom reveni mai repede la o viaţă normală cu un parlament şi guvern normal, care să reprezinte interesele oamenilor, nu a hoţilor, afirmă Mihai Popşoi.
Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova (parlament.md)

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare anticipate, în viitorul Parlament moldovean ar accede PAS, PSRM şi Partidul „Şor”, datele fiind prezentate în urma sondajului „Barometrul socio-politic”, realizat de compania IMAS.

Potrivit studiului, din numărul respondenţilor decişi, 42,5% ar vota pentru PAS, iar 32,7% - pentru PSRM. Partidul „Şor” ar fi susţinut de 7,1%. Celelalte partide nu ar reuşi să obţină 5% pentru a accede în Parlament.

Chiar şi în sondajele afiliate socialiştilor, PAS obţine majoritatea mandatelor: PAS - 53; PSRM - 40; Şor – 8, a remarcat în context deputatul PAS Mihai Popşoi, menţionând că împreună cu votul diasporei, care nu este reflectat în sondaj, PAS ar obţine circa 60 de mandate.

„Iată de ce se teme întreaga clasă politică şi toate grupările criminale din parlament şi din afara acestuia. Cu cât mai repede vom tăia nodul gordian al crizei, prin declanşarea anticipatelor, cu atât mai repede vom reveni la o viaţă normală - cu un parlament normal şi cu un guvern normal - care să reprezinte interesele oamenilor, dar nu al hoţilor”, a conchis vicepreşedintele parlamentului.