Sondaj INSCOP: Cum percep românii direcţia în care se îndreaptă România şi lumea

Calea Victoriei, Bucureşti
Calea Victoriei, Bucureşti (Epoch Times România)

Un nou sondaj realizat de INSCOP arată că majoritatea românilor este pesimistă în ceea ce priveşte direcţia în care se îndreaptă România şi lumea, în general. Nici în privinţa evoluţiei calităţii vieţii, comparativ cu acum cinci ani, românii nu au manifestat o atitudine mai pozitivă.

Mai exact, potrivit studiului, 74,5% dintre români sunt de părere că lucrurile în România se îndreaptă într-o “direcţie greşită”, comparativ cu septembrie 2021, când procentul a fost de 80,9%. De asemenea, 20,8% dintre români consideră că lucrurile merg într-o “direcţie bună”, o creştere faţă de septembrie 2021, când a procentul a fost de 12,5%.

(INSCOP Research)

(INSCOP Research)

În ceea ce priveşte direcţia în care se îndreaptă lumea în general, 68,9% dintre români consideră că este o direcţie “greşită”, în timp ce 24,2% sunt de părere că este una “bună”.

(INSCOP Research)

La întrebarea privind evoluţiei calităţii vieţii, în comparaţie cu acum 5 ani, 68,9% dintre respondenţi au considerat că duc o viaţă “mai grea”, în timp ce 29,3% dintre români au optat pentru varianta “mai bună”.

(INSCOP Research)

La întrebarea privind evoluţia calităţii vieţii, proiecţie viitor, 46,6% dintre români consideră că va fi mai grea, în timp ce 43,2% consideră că peste 5 ani viaţa lor va fi mai bună decât în prezent.

(INSCOP Research)

Sondajul de opinie “Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naţionalist în era dezinformării şi fenomenului ştirilor false” – Ediţia a IV-a a fost realizat de INSCOP Research în parteneriat cu Verifield la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshall Fund of the United States – şi finanţat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project.

Ancheta sociologică s-a derulat în perioada 11-18 ianuarie 2022, metoda de cercetare fiind interviu prin intermediul chestionarului.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului multistadial stratificat fiind de 1162 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9 %, la un grad de încredere de 95%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne