Soluţia PMP la problema francilor elveţieni

Elena Udrea, PMP
Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)

Preşedintele PMP Elena Udrea i-a solicitat, luni, noului preşedinte Klaus Iohannis să cheme partidele politice la consultări în această săptămână pentru a se ajunge la un acord privind situaţia creditelor neperformante din România, în contextul sprijinirii românilor care au credite în franci elveţieni şi sunt afectaţi de aprecierea bruscă a monedei, relatează Mediafax.

"Îi cerem domnului preşedinte Klaus Iohannis să cheme la Cotroceni partidele politice, inclusiv PMP în săptămâna aceasta pentru a decide un pact care să se refere la situaţia creditelor neperformante din România. Creditele neperformante nu sunt doar din cauza fluctuaţiei de curs valutar", a precizat Elena Udrea.

În cadrul unei conferinţe de presă, susţinută după şedinţa Consiliului Naţional al partidului, Elena Udrea a explicat că acest pact este necesar pentru că, potrivit cifrelor, există nu mai puţin de 6 miliarde de euro întârzieri la plata creditelor, ceea ce poate reprezenta "o bombă socială şi economică".

Şefa PMP susţine că este nevoie de o intervenţie a Guvernului Ponta arătând că există o directivă a Uniunii Europene privind creditele neperformante, care permite conversia acestora în monedă naţională. Propunerea PMP pentru soluţionare aceastei probleme este "de a oferi posibilitatea clienţilor să-şi convertească creditele luate în valută în lei la cursul momentului în care au făcut creditarea în care au luat credite /- 20%."

"Este propunerea pentru toate creditele luate în valută, nu doar pentru franci elveţieni", a afirmat Elena Udrea, evidenţiind că prin această variantă nu ar mai exista discriminare şi ar câştiga toată lumea printr-o rată acceptabilă pentru clienţi, iar băncile vor face profituri din dobânzi şi comisioane.

Preşedintele PMP a precizat că cea mai bună soluţie ar fi ca Guvernul să emită o ordonanţă de urgenţă, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, PMP va depune un amendament la o propunere legislativă aflată în Parlament şi iniţiată de Ana Birchal, astfel încât să poată fi convertite în lei creditele luate în valută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne