Sofia va lua noi măsuri pentru a rezolva problema câinilor vagabonzi

(Andrei Popescu / Epoch Times Romania)
Epoch Times România
04.01.2011

Administraţia locală din Sofia a decis să ia măsuri mai eficiente pentru a rezolva problema câinilor vagabonzi din capitala bulgară, relatează cotidianul 24Ceassa.

"Un grup de lucru este deja în curs de formare. Sper că vom fi gata până în februarie pentru a putea începe să numărăm câinii vagabonzi", a declarat viceprimarul Sofiei însărcinat cu ecologia, Maria Boiadjiska.

Potrivit datelor oficiale, în prezent există circa 9.500 de cîini vagabonzi în Sofia şi 1.000 în adăposturi. Anul acesta, urmează să fie deschis un nou adăpost, ce va putea primi până la 1.000 de animale.

Primarul Sofiei, Iordanka Fandakova, a spus într-un interviu că problema câinilor vagabonzi este una dintre cele mai dificile pe care le-a avut de înfruntat. Ea a precizat că programul de castrare şi înregistrare gratuită va continua şi în 2011. De la lansarea programului, în 2006, circa 14.000 de câini vagabonzi au fost castraţi.

Într-un nou ordin, care urmează să fie votat în ianuarie de Consiliul Local din capitala bulgară, sunt prevăzute măsuri stricte împotriva persoanelor care abandonează câini. Acestea vor fi amendate cu între 100 şi 250 de leva (50 şi 125 de euro). Cei care nu plătesc impozitul pentru câini, nu i-au înregistrat sau îi plimbă fără lesă vor fi amendaţi cu până la 400 de leva (200 de euro).

Proprietarii câinilor agresivi care atacă sau muşcă oameni vor fi nevoiţi să plătească 2.000 de leva (1.000 de euro) amendă.

De asemenea, lesa câinilor nu trebuie să depăşească 80 de centimetri, câinii care au mai mult de 10 kilograme trebuie să poarte botniţă, iar minorii nu au dreptul să plimbe câini.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor