Şofer român a lăsat munca în Europa paşnică pentru a-i ajuta pe ucrainenii din zona de război

Războiul din Ucraina (Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei)
Ana Ion
05.05.2024

Petru Gabor Ioan a fost şofer de transport internaţional până la izbucnirea războiului din Ucraina. O vecină l-a rugat să facă un transport cu ajutoare umanitare, iar acel episod i-a schimbat complet viaţa. Impresionat de drama trăită de ucraineni, românul şi-a dedicat toate eforturile ajutării celor atât de grav afectaţi de invazia declanşată de Putin.

Românul Petru Gabor a povestit presshub că drumurile în Ucraina l-au costat inclusiv propria sănătatea. A fost bătut de soldaţii ruşi din Bucea. A fost lovit de o mină antipersonală, care i-a distrus muşchii de la mână stângă. Dar tot nu a renunţat.

Petru Gabor a ajuns prima oară cu ajutoare umanitare la Cernăuţi, unde a întâlnit nişte copii orfani care dormeau într-o biserică rece, pe păturici. De atunci a ştiut că se va întoarce în Ucraina şi că nu va mai lua bani pentru transporturi.

S-a tot întors de 200 de ori până acum şi nu doar că a transportat ajutoare, dar a început el însuşi să caute donatori, să înfiinţeze o asociaţie umanitară şi să adune ajutoare pentru aproximativ 20.000 de familii de pe toată linia frontului.

Dacă la începutul războiului mergea de două ori pe săptămână în Ucraina, acum, când donaţiile au scăzut foarte mult, încearcă să ajungă de două ori pe lună.

Când nu a mai avut donaţii pentru a finanţa transporturile, a început să cheltuiască din banii familiei, ceea ce l-a dus la divorţ.

Pe lângă tonele de alimente transportate în Ucraina, a evacuat peste 7.000 de civili din zone de conflict şi a adus în România 660 de refugiaţi ucraineni.

Având o fiică foarte bolnavă, care s-a vindecat în timp, s-a gândit că poate mulţumi divinităţii prin munca de voluntariat.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor