„Slugoiul lui Plahotniuc” Vladislav Clima numit de Dodon la şefia Curţii de Apel Chişinău

Dodon continuă să numească corupţi în funcţii care îşi bat joc de justiţie şi de oameni, afirmă Maia Sandu.
Lista judecătorilor implicaţi în anularea alegerilor din Chişinău întocmită de PAS
Lista judecătorilor implicaţi în anularea alegerilor din Chişinău întocmită de PAS (facebook.com/pas)

Igor Dodon l-a numit vineri, 4 septembrie, pe „slugoiul lui Plahotniuc”, Vladislav Clima, la şefia Curţii de Apel Chişinău, constată deputatul PAS Mihai Popşoi, amintind că tocmai Clima a invalidat alegerile din Chişinău în 2018.

Parlamentarul notează că Dodon vrea ca justiţia să-l apere, precum l-a servit pe Plahotniuc şi toţi primesc salarii enorme din bugetul de stat. „Hoţii îi apără pe hoţi. După alegerile prezidenţiale putem face ordine în justiţie şi în ţară, dacă scăpăm de Dodon şi regimul său putred.”

Preşedinta PAS Maia Sandu a ţinut să sublinieze în context că în calitate de preşedinte niciodată nu va semna decrete de numire în funcţie a judecătorilor corupţi.

„Dodon continuă să numească corupţi în funcţii care îşi bat joc de justiţie şi de oameni. Aşa se pregăteşte de fraudarea alegerilor? Acesta are nevoie de slujitori fideli în alegerile prezidenţiale pentru că ştie deja că oamenii vor vota împotriva lui?”, a întrebat retoric politiciana.

În opinia deputatului Sergiu Litvinenco, Dodon a trecut linia roşie, semnând decretul de numire a lui Clima. R. Moldova are nevoie de un preşedinte onest, care nu va permite subjugarea justiţiei de către oligarhi. „Vine vremea oamenilor buni...”

Decizia privind numirea lui Clima a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii la 28 iulie 2020. Ambasadorul UE în R. Moldova, Peter Michalko, a criticat decizia CSM pe pagina sa Facebook, afirmând că este dezamăgit de faptul că în fruntea Curţii de Apel Chişinău a fost desemnat un judecător departe de a avea o „integritate indubitabilă”.