Slovacia instituie carantina totală timp de două săptămâni

Promite să reevalueze măsura după 10 zile, ridicând unele restricţii doar pentru vaccinaţi şi cei recuperaţi după COVID-19
Zuzana Caputova, prima femeie preşedinte a Slovaciei
Zuzana Caputova, prima femeie preşedinte a Slovaciei (Screenshot)

Guvernul slovac a decis, miercuri, impunerea unei carantine de două săptămâni pentru a stăvili creşterea cazurilor de COVID-19.

Restricţiile, ce vor fi aplicate atât nevaccinaţilor cât şi vaccinaţilor, vor include închiderea restaurantelor şi a magazinelor neesenţiale. Vor fi permise deplasările numai pentru cumpărăturile necesare, deplasarea la serviciu, la şcoală şi la medic, a anunţat premierul slovac Eduard Heger.

Guvernul a promis că va reevalua situaţia după 10 zile, dar de o eventuală relaxare a restricţiilor vor beneficia numai persoanele vaccinate şi cele recuperate de COVID-19.

Slovacia a înregistrat peste 10.000 de noi cazuri de COVID-19, marţi. Europa se confruntă cu un val semnificativ de noi infecţii cu virusul Wuhan şi spitalizări. Germania, Cehia, Belgia, Danemarca, Ungaria au anunţat în ultima perioadă creşterea numărului infecţiilor cu virusul Wuhan, care provoacă COVID-19.

Slovacia are în prezent o rată de incidenţă de 1.296 cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, în ultimele şapte zile, cea mai ridicată din lume.