Situaţie explozivă în Marea Britanie: Protestele anti-imigraţie declanşate de înjunghierea mortală a trei copii au luat amploare

Ciocniri violente între manifestanţi şi poliţie în Bristol, Marea Britanie, 3 august 2024 (YouTube Screenshot)
Redacţia
05.08.2024

Ţările europene din prima linie, precum Grecia şi Italia, au fost copleşite de migranţi de-a lungul anilor din cauza politicilor eşuate de deschidere a frontierelor.

Mai multe oraşe din Marea Britanie au fost zguduite în ultima săptămână de proteste violente anti-imigraţie, care au izbucnit după ce, lunea trecută, un tânăr de 17 ani, fiul unor imigranţi rwandezi, a înjunghiat mortal trei copii şi a rănit alţii cinci la o şcoală de dans din oraşul Southport.

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat au avut loc demonstraţii anti-imigraţie în Liverpool, Bristol, Manchester, Hull, Belfast, Stoke şi alte oraşe. Unele au devenit violente, altele nu, potrivit Zero Hedge.

Cetăţenii sunt furioşi pe oficialii progresişti care au promovat graniţele deschise, ducând la un aflux de imigranţi.

Acest lucru a dus la creşterea criminalităţii şi a haosului şi a afectat negativ familiile din clasa muncitoare prin scăderea salariilor pentru locurile de muncă slab calificate.

Protestatarii au scandat sâmbătă sloganul precum "Scoateţi-i afară" şi "Yorkshire".

În sud-vestul oraşului Bristol, oamenii strigau "Ne vrem ţara înapoi", în timp ce alţii strigau "Anglia până la moarte". Au existat mici grupuri de contra-protestatari care i-au numit "rasişti" pe protestatarii anti-imigraţie.

Ministrul Poliţiei şi Criminalităţii, Diana Johnson, a declarat duminică pentru Sky News că protestele sunt privite ca o "tulburare criminală" şi că persoanele care participă sunt "huligani". Ea a spus că unii protestatari ar putea fi "încarceraţi".

Oamenii nu sunt mulţumiţi de sistemul judiciar pe două niveluri.

La rândul său, premierul Keir Starmer a declarat naţiunii că guvernul va face "tot ce este necesar" pentru a reprima violenţele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor