Siria: Militanţii Daesh eliberează 270 de prizonieri după masacrul din Deir al-Zour

Oraşul sirian Deir al-Zour a fost scena unor lupte sângeroase în ultimele câteva zile între trupele guvernamentale şi militanţii Daesh, aceştia eliberând peste jumătate din cei 400 de prizonieri capturaţi în timpul asaltului.
Luptători din grupul jihadist Statul Islamic, cunoscut şi sub numele de Daesh.
Luptători din grupul jihadist Statul Islamic, cunoscut şi sub numele de Daesh. (Captură Foto)

Grupul jihadist Statul Islamic (cunoscut sub numele de Daesh) a eliberat peste jumătate din cei 400 de prizonieri capturaţi în timpul unui asalt asupra oraşului Deir al-Zour, soldat cu zeci de persoane ucise. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a raportat că cei 270 de prizonieri eliberaţi sunt în principal femei şi copii.

Totuşi, OSDO, care îşi are sediul în Marea Britanie, a declarat că alţi 50 de bărbaţi au fost răpiţi în timpul unor raiduri asupra locuinţelor din partea de vest a oraşului, în acele zone ocupate acum de Statul Islamic. Rami Abdulrahman, şeful grupului pentru drepturile omului, a fost citat de Reuters afirmând că prizonierii de sex masculin, cu vârste cuprinse între 14 şi 55 de ani, au fost reţinuţi pentru interogatorii suplimentare.

“Cei care sunt suspectaţi că au legături cu regimul vor fi pedepsiţi şi cei care nu au legături trebuie să treacă printr-un curs religios bazat pe interpretarea Islamului de către grup”, a declarat Rami.

Deir al-Zour, cel mai mare oraş din estul Siriei, a fost scena unor lupte crâncene între guvernul sirian şi forţele Daesh începând cu 16 ianuarie. Peste 190 de luptători din ambele tabere au fost ucişi în aceste lupte, care au izbucnit după un atac desfăşurat sâmbătă de jihadişti asupra oraşului. Asaltul a fost caracterizat prin execuţii sumare şi luări de ostatici.

OSDO a declarat că 120 de soldaţi şi ofiţeri loiali preşedintelui sirian Bashar al-Assad au fost ucişi în luptele din Deir al-Zour. Dintre ei, 40 au fost executaţi după ofensiva Daesh asupra Begayliya, în suburbiile vestice ale oraşului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe