Sindicaliştii se aliază cu societatea civilă. Ies în stradă pe Legile Justiţiei şi modificările Codului Fiscal

Pe 12 decembrie, membrii BNS vor ieşi în stradă pentru a protesta faţă de Revoluţia Fiscală. Până atunci, se vor alătura protestelor cetăţenilor indignaţi de modificarea legilor Justiţiei, căci acest subiect nu trebuie tranşat în spatele uşilor închise.
Dumitru Costin
Dumitru Costin (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
21.11.2017

Revoluţia Fiscală îi scoate din nou în stradă pe sindicalişti, Blocul Naţional Sindical va organiza, în data de 12 decembrie, un miting de protest privind Codul fiscal şi se alătură manifestaţiilor societăţii civile împotriva legilor justiţiei, a anunţat, marţi, liderul BNS Dumitru Costin.

"Ne vom alătura manifestaţiilor organizate de societatea civilă din România pe legile justiţiei, pentru că în ultima perioadă de timp am văzut foarte multe deraieri în discursurile publice ale liderilor politici, de o parte şi de alta, şi nu trebuie să lăsăm acest subiect să fie tranşat în spatele uşilor închise, pentru că discutăm de soarta tuturor cetăţenilor acestei ţări, nu de un lider politic sau altul.

Şi, în egală măsură, să adăugăm, împreună cu societatea civilă, pe lista de teme încă două teme fierbinţi care vizează activitatea noastră, şi anume: faimoasa mutare a contribuţiilor de la angajator la angajat, modificările Codului fiscal şi, în traducere pentru toţi cei care ne urmăresc, modificările Legii 62, care înseamnă de fapt eliminarea îngrădirilor care sunt astăzi în legislaţia naţională asupra drepturilor şi libertăţilor tuturor lucrătorilor din România în a se organiza şi a-şi apără drepturile şi libertatile", a precizat liderul BNS, citat de News.ro.

Dumitru Costin a mai reamintit că modificările Codului Fiscal îi vor afecta atât pe angajaţii din sistemul privat cât şi pe cei din sectorul bugetar.

"Vor fi afectaţi şi lucrători din sectorul bugetar, încă nu realizează consecinţele Legii 153, mulţi dintre ei trăiesc din păcate în stratosferă şi nu văd ce se întâmplă în realitate. Am colegi care s-au trezit şi au început să facă evaluări propriu-zise şi au constatat că vor fi şi zone bugetare în care marea majoritate a salariaţilor vor fi la nivelul salariului minim", a mai precizat Costin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor