Sindicaliştii din Portul Constanţa continuă protestele

Epoch Times România
17.04.2012

Sindicaliştii din Portul Constanţa au pichetat şi marţi dimineaţă Portul Constanţa, acţiunile lor de protest intrând astfel în a opta săptămână.

Circa 500 de persoane s-au strâns de la prima oră în faţa sediului Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC), cerând demiterea sau demisia directorului general, Aurel Popa. La protest participă atât angajaţi ai CNAMPC, cât şi ai altor societăţi comerciale de pe platforma portuară.

„Nimeni din CNAPMC nu mai munceşte. Sunt impresionat de solidaritatea oamenilor. Sute de persoane au protestat şi în Vinerea mare, şi astăzi, în a treia zi de Paşti”, a declarat Mircea Burlacu, secretar executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare din România.

În timpul protestelor, trei dintre directorii CNAPMC au avut nevoie de sprijinul jandarmilor pentru a ieşi din instituţie. Este vorba despre Mihaela Vasile, director economic, Vasile Blănaru, director Domenii, şi Adrian Constantinescu, director Infrastructură. Ei ar fi declarat jandarmilor că şi-ar fi dat demisia, lucru de care sindicaliştii din faţa clădirii nu ştiau nimic.

Directorul general, Aurelian Popa, se află marţi la Ministerul Transporturilor. El nu a mai venit în sediul CNAPMC de aproape o săptămână, după ce maşina sa a fost atacată de sindicalişti cu ouă.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Nazare, a dispus, în data de 9 aprilie, Corpului de Control din cadrul ministerului, să efectueze un control tematic la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA (CNAPMC) şi la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile (CNACN).

Sindicaliştii din cadrul CNAPMC Constanţa au declanşat protestele după ce administraţia companiei a eşuat în toate încercările de aplanare a conflictului cu sindicatul. Revendicările sindicaliştilor se referă, printre altele, la nerespectarea unor prevederi din contractul colectiv de muncă şi modificarea programului de lucru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor