Simona Halep după victoria de la Shenzhen: "Ştiam că joacă până la capăt, fără să cedeze, aşa că a trebuit să lupt" (video)

Simona Halep şi Bianca Andreescu au făcut spectacol fanilor sportului alb, luni, în primul duel de la Turneul Campioanelor ce se desfăşoară la Shenzhen (China), fosta lideră mondială impunându-se la mare luptă în faţa canadiancei, scor final 3-6, 7-6 (6), 6-3.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)
Marius Drăgoi
29.10.2019

Simona Halep (28 ani, 5 WTA) a câştigat partida cu Bianca Andreescu (18 ani, 4 WTA) din cadrul Turneului Campioanelor “Shiseido WTA Finals Shenzhen” din grupa Violet, reprezentanta noastră obţinând cu greu victoria în faţa tenismanei canadience de origine română.

"A fost un meci foarte greu. Ştiam că este o jucătoare mare şi că joacă până la capăt, fără să cedeze, aşa că a trebuit să lupt. Nu am jucat prea mult după Wimbledon, aşa că sunt puţin moartă, dar mâine am timp să mă refac şi sunt bucuroasă că am putut câştiga în fine un meci la Turneul Campioanelor. Îmi place să joc sub presiune. Sunt bucuroasă că am putut lupta cu o fată care este cu 10 ani mai tânără ca mine", a spus sportiva de la malul Mării Negre la finalul întâlnirii.

"Sincer, chiar înainte de meci credeam că am o şansă bună deşi avusesem această pauză lungă. Ştiam că dacă îmi simt bine picioarele pe teren pot realiza orice şi m-am simţit grozav aici, în ultimele patru zile. Sunt fericită că Darren a revenit, mi-a dat puţină putere. Chiar dacă în setul secund ea se afla la conducere ştiam că sunt mai puternică din punct de vedere mental pentru că am avut câteva schimburi de mingi mai lungi şi eu le-am câştigat. Apoi nu m-am mai gândit la rezultat, m-am concentrat pe mine şi pe cum trebuie să joc împotriva Biancăi" a continuat Simona.

La sfârşitul lunii septembrie, parcursul Simonei la turneul WTA Premier Mandatory “China Open“, de la Beijing, a fost întrerupt de rusoaica Ekaterina Alexandrova (24 ani, 38 WTA), constănţeanca fiind o ţintă uşoară pentru cea din urmă în urma durerilor de spate recidivate după accidentarea de la Wuhan.

În etapa doua, miercuri, Halep va trebui să ţină piept ucrainiencei Elina Svitolina, în timp ce Andreescu o va întâlni pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova.

"Va fi cu siguranţă un meci dificil. Abia aştept. Dar mai întâi vreau să mă bucur de ziua liberă de mâine. O să încerc să mă recuperez şi vom vedea. Sunt însă pregătită să lupt din nou şi sunt fericită că mă aflu în această poziţie", a adăugat jucătoarea română.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor