Horia Tecău şi Julien Rojer sunt campioni la Basel (ATP)

Perechea româno-olandeză au cucerit titlul competiţiei elveţiene, duminică, în urma succesului înregistrat în ultimul act în faţa sportivilor din Statele Unite, Taylor Fritz/Reilly Opelka, cu scorul de 7-5, 6-3.
Perechea româno-olandeză Horia Tecău / Jean-Julien Rojer. (Getty Images)
Marius Drăgoi
27.10.2019

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer şi-a adjudecat titlul turneului dotat cu premii totale de 2.082.655 euro - ATP 500 Series “Swiss Indoors Basel” (Elveţia), duminică, după ce a reuşit să dispună în marea finală de americanii Taylor Fritz/Reilly Opelka.

Văzuţi cu şansa a patra la cucerirea trofeului, cei doi campioni au avut nevoie de 70 de minute de joc efectiv pentru a-şi însuşi victoria, scor final 7-5, 6-3.

Primul set a fost cel mai disputat, s-a mers cap la cap până în ultimul game al manşei, aici cuplul româno-olandez a reuşit break-ul pentru că mai apoi să treacă în avantaj. Setul secund a fost în cea mai mare parte controlată de cei din urmă, însă şi aici au avut nevoie de un break pentru a obţine victoria. Acesta este al doilea titlu al sezonului pentru cei doi, după turneul de la Madrid.

Pentru triumful din Elveţia, Tecău şi Rojer vor fi răsplătiţi de către organizatori cu un premiu financiar în valoare de 135,160 euro, respectiv câte 500 de puncte ATP fiecare.

Tecău şi Rojer sunt în momentul de faţă, matematic vorbind, calificaţi la Turneul Campionilor de la Londra, programat să se desfăşoare în perioada 10-17 noiembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor