Silvio Berlusconi declară că Mario Draghi ar fi persoana potrivită să ocupe funcţia de viitor preşedinte al Italiei

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi. (GIUSEPPE CACACE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
15.01.2013

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, în cursul unui lung interviu acordat marţi postului privat de televiziune La7, l-a criticat din nou pe premierul demisionar Mario Monti şi a declarat că Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene, ar putea deveni viitorul preşedinte al Republicii Italiene, informează ediţia online a cotidianului roman La Repubblica.

Continuă campania electorală mediatică a fondatorului Poporului Libertăţii (PdL, de centru-dreapta), Silvio Berlusconi, care a declarat că actualul premier demisionar Mario Monti este 'un mic lider imoral, şocat de ultimele sondaje, care indică insuccesul micii sale coaliţii de centru'.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie difuzate în Italia, lista 'Alegere civică, cu Monti pentru Italia' este creditată cu circa 15% din intenţiile de vot ale electoratului italian, la viitoarele alegeri parlamentare care se vor desfăşura pe 24 şi 25 februarie, precizează cotidianul menţionat.

De asemenea, Berlusconi a atacat Partidul Democrat (PD, de centru-stânga), condus de Pierluigi Bersani, creditat cu peste 30% din preferinţele alegătorilor italieni. 'Dacă stânga va câştiga alegerile, Italia va deveni un stat de poliţie tributară', a afirmat Il Cavaliere în cursul acestui interviu acordat postului privat de televiziune La7, răspunzând întrebărilor puse de patru jurnalişti.

Dar cuvintele cele mai dure pronunţate de Berlusconi marţi l-au vizat pe Mario Monti, 'senatorul pe viaţă care a decis să intre în politică, o persoană imorală, despre care italienii credeau că este independent, dar care s-a demonstrat a fi cârja stângii italiene', a afirmat fondatorul PdL.

Berlusconi a mai revendicat 'marea sa credibilitate' în Europa şi a spus că toate ţările din zona euro îl respectau în perioada în care a fost prim-ministru al Italiei. 'Eu l-am impus pe Mario Draghi în funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene, în ciuda părerii fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy, şi tot eu l-am impus în Europa pe Jose Manuel Barroso, actualul preşedinte al Comisiei Europene, de comun acord cu Tony Blair, fostul premier britanic', a declarat Il Cavaliere.

Mario Draghi este un om 'capabil' şi 'demn de respect', o persoană 'pe care aş putea să o propun, cu mare satisfacţie, în funcţia de viitor preşedinte al Republicii Italiene', după expirarea mandatului lui Giorgio Napolitano, în mai 2013, a adăugat Berlusconi.

Silvio Berlusconi a mai atacat dur Parchetul din Milano, care a intentat procesul numit în Italia 'Rubygate', în care fostul premier este acuzat de abuz de putere şi de a fi întreţinut raporturi sexuale cu o minoră, marocana Karima El-Mahroug, dansatoare în cluburi de noapte, cunoscută sub numele de scenă 'Ruby'.

'Este un adevărat scandal. Un proces ar trebui să fie intentat împotriva judecătorilor din Milano, care sunt adversarii mei politici şi care au utilizat resursele statului pentru a susţine o acuzaţie inexistentă. Nu există un caz Ruby', a afirmat magnatul media, în vârstă de 76 de ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor