Siegfried Mureşan: În sfârşit la Chişinău există un Parlament cu o majoritate proeuropeană care doreşte reforme

În această perioadă, priorităţile R. Moldova şi ale UE sunt aceleaşi, afirmă europarlamentarul Mureşan.
Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Epoch Times România)

Parlamentul European şi-a dorit de mult timp să poată avea un dialog real, substanţial şi intens cu Parlamentul Republicii Moldova, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureşan după întrevederea cu spikerul Legislativului, Igor Grosu.

„Acum, după alegerile parlamentare din luna iulie 2021, avem în sfârşit la Chişinău un Parlament cu o majoritate clară, transparentă şi proeuropeană care doreşte reforme”, a scris eurodeputatul pe pagina sa de socializare, menţionând că în această perioadă, priorităţile R. Moldova şi ale Uniunii Europene sunt aceleaşi.

„Dorim apărarea valorilor europene, consolidarea instituţiilor şi a justiţiei, depăşirea pandemiei şi sprijinirea oamenilor afectaţi de coronavirus, modernizarea economiilor noastre, digitalizare, combaterea dezinformării şi a ştirilor false”, a adăugat acesta.

Siegfried Mureşan a mai afirmat că împreună cu preşedintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu, au stabilit că vor accelera cooperarea la nivelul Parlamentului European şi la nivelul Parlamentului Republicii Moldova pe fiecare dintre domeniile menţionate.

Igor Grosu, a întreprins o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 28-29 noiembrie, unde a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali europeni, inclusiv preşedintele Parlamentului European, David Maria Sassoli.