Membrii PPE din partea României: Bucureştiul rămâne susţinătorul fidel al R. Moldova în realizarea agendei europene

Maia Sandu la întâlnire cu membrii PPE pentru România
Maia Sandu la întâlnire cu membrii PPE pentru România (presedinte.md)

Preşedintele Maia Sandu a avut, vineri, o întrevedere cu membrii Grupului Partidului Popular European (PPE) din partea României, condus de eurodeputatul Ioan-Rareş Bogdan, în cadrul căreia s-a discutat despre situaţia curentă din Republica Moldova, cooperarea cu instituţiile Uniunii Europene şi cu ţările membre, dar şi despre interesul de a realiza mai multe iniţiative comune cu România.

Şefa statului le-a mulţumit deputaţilor europeni pentru sprijinul pe care îl oferă R. Moldova.

Membrii PPE din partea României au reconfirmat că Bucureştiul va rămâne susţinătorul fidel al Republicii Moldova în realizarea agendei europene şi a proiectelor de dezvoltare a ţării, întru binele cetăţenilor.

Grupul de lucru al Partidului Popular European România a avut o întâlnire şi cu preşedintele Parlamentului moldovean, Igor Grosu. Subiectele abordate au vizat ultimele evoluţii politice din ţară, dar şi din domeniile cheie precum justiţie, infrastructură, sectorul energetic şi depăşirea crizei pandemice COVID-19.

Oficialii au mai discutat şi despre necesitatea atragerii investiţiilor străine în R. Moldova pentru a contribui la creşterea economică. Totodată, s-au referit la proiecte sociale în beneficiul cetăţenilor de pe ambele maluri, iar pentru perioada imediat următoare, s-a convenit de a elabora legile necesare pentru a reduce preţurile la serviciile în roaming.

Grupul de lucru al PPE România, s-a aflat în vizită la Chişinău în perioada 13-15 octombrie. Din componenţa delegaţiei au făcut parte europarlamentarii Siegfried Mureşan, Ioan-Rareş Bogdan, Gheorghe Falcă, Eugen Tomac, Robert Sighiartău, vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal din România şi primarul localităţii Slănic Moldova, Gheorghe Baciu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe