Siegfried Mureşan: Blocul ACUM este singura forţă politică cu adevărat pro-europeană din R. Moldova

Oricine spune că Moldova trebuie să fie la egală distanţă între est şi vest, trădează interesul românilor basarabeni şi neagă realitatea din teren, afirmă Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan la Chişinău. Lansarea PNL în campania pentru alegerile europarlamentare, 21.04.2019
Siegfried Mureşan la Chişinău. Lansarea PNL în campania pentru alegerile europarlamentare, 21.04.2019 (facebook.com/Siegfried Mureşan)

Aflat în vizită la Chişinău pentru lansarea în campania electorală europarlamentară, eurodeputatul Siegfried Mureşan din partea Partidului Naţional Liberal din România a dat asigurări duminică, 21 aprilie, că PNL este şi va fi reprezentantul moldovenilor în Parlamentul European. Mai mult, Mureşan le-a promis profesorilor, medicilor şi tuturor funcţionarilor publici că PNL împreună cu Blocul ACUM va moderniza tot aparatul de stat din Republica Moldova.

„Maia Sandu, Andrei Năstase şi Blocul ACUM sunt singura forţă politică cu adevărat pro-europeană din R. Moldova. Vă rog şi vă cer să fiţi alături de ei, să luptaţi împreună cu ei, pentru ca R. Moldova să primească un guvern format din Blocul ACUM care să ducă în sfârşit ţara mai aproape de România şi în Uniunea Europeană”, a declarat europarlamentarul în discursul ţinut în faţa susţinătorilor PNL de la Chişinău.

În opinia politicianului român, oricine spune că Moldova trebuie să fie la egală distanţă între est şi vest, trădează interesul românilor basarabeni şi neagă realitatea din teren din 2019. „Viitorul R. Moldova este unul european, iar noi pentru asta vom lupta. Vom cere o perspectivă europeană pentru R. Moldova imediat după alegerile europarlamentare, ca următoare etapă după implementarea acordului de asociere.”

Siegfried Mureşan a mai ţinut să amintească că din 2014 UE a acordat R. Moldova peste 740 de milioane de euro bani gratis, iar când Dodon şi politicienii pro-ruşi vor spune „Uniunea Europeană vă oferă doar promisiuni, Federaţia Rusă vine şi ne ajută”, voi trebuie să spuneţi „Nu! Stai! Stop! Ştim adevărul!”

În concluzie, eurodeputatul a menţionat că cetăţenii R. Moldova, românii basarabeni merită aceeaşi perspectivă de prosperitate şi siguranţă. Merită să trăiască la fel ca oricare alt român indiferent unde se află, în România, R. Moldova sau în diasporă.