Rusia nu finanţează proiecte în Transnistria. Investiţiile provin din România şi din alte ţări UE

În condiţiile preferenţiale oferite de noua legislaţie a regiunii separatiste, primul proiect de investiţii a fost lansat în 2018 la Tighina de o companie cu capital românesc.
Transnistria, Casa Sovietelor, or.Tiraspol
Transnistria, Casa Sovietelor, or.Tiraspol (novostipmr.com)

Majoritatea investiţiilor din Transnistria în baza unei noi legi locale sunt din Ucraina, Republica Moldova, România, Italia şi alte state ale UE, constată pretinsul minister al dezvoltării economice de la Tiraspol.

Potrivit unui raport al instituţiei, în condiţiile preferenţiale oferite de noua legislaţie a regiunii separatiste în 2018 au fost lansate deja patru proiecte de investiţii în valoare de peste 5,3 milioane de euro, iar alte 12 proiecte în valoare de 45 de milioane de euro sunt în stadiul de elaborare, scrie mold-street.com.

Primul proiect investiţional în valoare de peste jumătate de milion de euro a fost lansat în iulie 2018, la Tighina de o companie cu capital românesc.

În prezent se preconizează investiţii în asamblarea de biciclete, producţia de ulei, de încălţăminte, implanturi dentare etc. Toate fiind cu capital din Ucraina, R. Moldova, Turcia, România, Italia, Bulgaria, Polonia şi Austria.

Sursa citată mai transmite că niciun proiect nu ar fi cu capital ce vine direct din Rusia.