Sibiu - Capitala internaţională a teatrului. FITS începe pe 6 iunie

Sibiul istoric, clădiri de patrimoniu
Sibiul istoric, clădiri de patrimoniu (Epoch Times România)

În perioada 6-15 iunie va avea loc la Sibiu cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru (FITS). Spectacolele prezentate timp de zece zile în capitala teatrului vor avea ca temă "Unicitate în diversitate" şi vor cuprinde spectacole de teatru, dans clasic şi contemporan, muzică, operă, precum şi spectacole de stradă.

"Festivalul de teatru de la Sibiu are în acest an o prezenţă de 381 de evenimente. Sunt artişti şi reprezentanţi din 70 de ţări ale lumii, vor fi spectacole în 66 de spaţii de joc cu un număr aproximat de spectatori de 62.000 de spectatori pe zi.

Aceste cifre poziţionează festivalul în onoranta poziţie de al treilea festival din lume după Edinburgh şi Avignon", a declarat Constantin Chiriac, preşedintele Festivalul Internaţional de Teatru.

Români şi străini vor veni de la distanţe de sute şi mii de kilometri pentru a vedea artişti din toate colţurile lumii care prezintă spectacolele de teatru, dans, muzică, circ, instalaţii în peste 60 de spaţii de joc, printre care pieţe publice, biserici, situri istorice, pub-uri, dar şi clasicele săli de spectacol.

Bugetul Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu se ridică anul acesta la cca şapte milioane de euro, potrivit estimărilor organizatorilor, susţinerea financiară venită din partea Primăriei Sibiu fiind de un milion de euro. Totodată, Guvernul a anunţat că va aloca sumea de 1 milion de lei pentru finanţarea Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.