Sergiu Nicolaescu: Demisia mea din PSD este ca un divorţ - nepotrivire de caractere
Preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Sergiu Nicolaescu, a declarat, marţi, că demisia sa din Partidul Social Democrat (PSD), partidul din care a făcut parte "mai bine de 20 de ani", poate fi asemănat cu un divorţ.
Senatorul a precizat că există o "nepotrivire de caractere" între el şi "anumiţi oameni" din conducerea actuală a PSD.
"Demisia mea din PSD este ca un divorţ. Nepotrivire de caractere. Vinovaţi putem fi şi eu şi celălalt. Mai multe persoane. Anumiţi oameni din conducere. Dacă spun anumiţi, înseamnă că nu vreau să dau nume. (...) Partidul încă nu mi-a aprobat demisia, dar va trebui să îmi aprobe hârtia. Nu o să am nicio discuţie în acest sens", a declarat Sergiu Nicolaescu.
De asemenea, senatorul a precizat că decizia sa de a demisiona din PSD nu are nicio legătură cu finanţarea unor filme ale sale de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).
"Nu are nicio legătură. Eu nu am primit încă o scrisoare de la CNC cu privire la finanţarea filmelor", a mai spus acesta.
Sergiu Nicolaescu a adăugat că va preda conducerea Comisiei pentru cultură vicepreşedintelui acesteia, Tiberiu Bokor (UDMR), până când partidul va decide cui îi va reveni şefia comisiei amintite.
Întrebat dacă va reveni asupra deciziei sale de a demisiona din PSD, Sergiu Nicolaescu a evitat să dea un răspuns.
"Îmi cereţi prea mult", a afirmat Nicolaescu.
Senatorul Sergiu Nicolaescu a anunţat, luni, la şedinţa grupului social-democrat, că demisionează din Partidul Social Democrat, au precizat surse din partid.
Potrivit acestora, Nicolaescu ar fi avut informaţii potrivit cărora conducerea PSD intenţionează să-l schimbe de la conducerea Comisiei de cultură din Senat.
Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a declarat, luni, că demisia din partid a senatorului Sergiu Nicolaescu a constituit o surpriză şi a precizat că acesta nu a avansat niciun motiv pentru gestul său. Sârbu a spus că nimeni din interiorul grupului nu s-a aşteptat la un asemenea gest, chiar dacă "supărări mai există, mai apar între colegi".