Sergiu Litvinenco: Dodon şi socialiştii vin cu aceleaşi declaraţii demagogice folosite în 2015

Dodon a uitat că în 2019, timp de trei luni nu a înaintat niciun candidat la funcţia de prim-ministru, ba chiar a mers la Curtea Constituţională pentru a-şi "constituţionaliza" inacţiunea, a comentat Litvinenco.
Sergiu Litvinenco, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)
Maria Maevschi
19.01.2021

În contextul declaraţiilor făcute de fostul şef de stat Igor Dodon după ședința Executivului Politic al PSRM în ceea ce priveşte inexistenţa până în prezent a unui nou cabinet de miniştri la Chişinău din cauză că preşedintele Maia Sandu ar refuza să numească un prim-ministru, deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate Sergiu Litvinenco a ţinut să facă două precizări:

1. În primul rând, Dodon şi socialiştii par să aibă amnezie, or exact aceleaşi teze şi declaraţii demagogice le-au folosit în luna decembrie 2015. Exact ca şi acum, Dodon şi socialiştii trâmbiţau atunci că preşedintele ţării (Nicolae Timofti, n.r.) ar fi obligat să înainteze candidatul la funcţia de prim-ministru în X zile, că altfel preşedintele ar uzurpa puterea în stat, că mergem la Curtea Constituţională cu aceste lucruri, că altfel scoatem lumea în stradă etc.

Curtea Constituţională le-a răspuns atunci socialiştilor prin Decizia nr.13 din 16 decembrie 2015 trimiţându-i la plimbare. Încă o dată repet: exact aceleaşi întrebări au fost înaintate atunci de chiar Igor Dodon prin sesizarea nr.58b/2015.

2. În al doilea rând, Dodon se pare că uită că între 9 martie 2019 şi 8 iunie 2019, fiind preşedinte al Republicii Moldova, nu a înaintat niciun candidat la funcţia de prim-ministru. Timp de trei luni aproape. Şi nu doar că nu a înaintat niciun candidat, dar chiar a şi mers la Curtea Constituţională controlată de Plahotniuc pentru a-şi „constituţionaliza” inacţiunea. Şi Curtea lui Plahotniuc, desigur, i-a făcut pe plac lui Dodon, or atunci cei doi erau un tot întreg.

Spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat atunci, a specificat Litvinenco, de această dată, alegeri parlamentare anticipate totuşi vor avea loc. Indiferent că Dodon şi socialiştii nu le doresc nici în ruptul capului.

„Noi, spre deosebire de ei, ţinem la oameni şi la promisiunile date lor – de a curăţa Parlamentul de hoţi şi tâlhari şi de a avea în legislativ oameni care se gândesc la cetăţeni şi nu la propriul buzunar”, a menţionat deputatul PAS, pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor