Dodon nemulţumit de agenda politică externă a Maiei Sandu: „Ba la Zelenski. Ba la Iohannis. Ba vă duceţi să mâncaţi scoici prin Bruxelles”

Igor Dodon
Igor Dodon (facebook.com / Igor Dodon)

În timp ce preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află într-o vizită de lucru la Bruxelles unde urmează să aibă întrevederi cu mai mulţi oficiali europeni de rang înalt, fostul şef de stat Igor Dodon o acuză că ar încălca Constituţia şi că ar fi adus statul într-o incertitudine totală cauzată, în mare parte, de inacţiunile ei.

„Apucaţi-vă de lucru. Oamenii v-au votat. Vă lăudaţi că aveţi numărul record de voturi, apucaţi-vă de lucru. Ce umblaţi cu fofârlica? Ba la Zelenski. Ba la Iohannis. Ba vă duceţi să mâncaţi scoici prin Bruxelles. Apucaţi-vă de lucru, oameni aşteaptă rezultate. Eşti preşedinte a ţării. Maia Sandu deja încalcă Constituţia şi hotărârile Curţii Constituţionale”, a declarat Dodon în cadrul unei conferinţe de presă susţinută după ședința Executivului Politic al PSRM.

Liderul PSRM îşi manifestă nemulţumirea faţă de faptul că până în prezent Republica Moldova nu are un nou Guvern în frunte cu un prim-ministru numit de actualul preşedinte. Maia Sandu nu vrea să înainteze un alt Guvern şi este absolut clar că nu ştie cum să procedeze mai departe, aflându-se în criză de idei şi soluţii, consideră Dodon.

Preşedintele care a promis în campania electorală că are soluţii pentru criza pandemică, economică, socială, se teme să-şi asume responsabilitatea şi face tot felul de shouri să-şi justifice această frică, a adăugat Dodon, subliniind că Maia Sandu „încearcă să acopere inacţiunile sale prin agendă politică externă care în mare parte este fără rezultate”.

„În aceste condiţii, PSRM, cu cea mai mare fracţiune, cerem în mod categoric din partea preşedintelui desemnarea unei candidaturi la funcţia de prim-ministru până pe data de 1 februarie. Atunci se deschide sesiunea parlamentară. Aveţi două săptămâni să înaintaţi candidat la funcţia de prim-ministru. Să nu spuneţi că nu v-am preîntâmpinat”, a afirmat Igor Dodon.

În context, acesta a menţionat că marţi, 19 ianuarie, socialiştii se vor adresa Curţii Constituţionale pentru a afla care este termenul limită, de la demisia Guvernului, până când preşedintele este obligat să numească un prim-ministru şi care sunt sancţiunile pentru preşedinte în cazul în care nu înaintează candidat la funcţia de premier.

Amintind că săptămâna trecută a fost într-o vizită de lucru la Moscova, „mai mult neoficială, dar am avut şi unele întrevederi de lucru”, Dodon a menţionat că în cadrul uneia dintre întrevederi cu Kozak, a convenit că „Moldova va primi câteva sute de mii de vaccine ruseşti, Sputnik, pentru a începe vaccinarea cu vaccina rusească şi ştiu că au fost lansate pregătirile pentru înregistrarea acestei vaccine în Republica Moldova. Sper că nu vor fi impuse careva obstacole artificiale pentru ca în următoarele săptămâni vaccinul rusesc anti-Covid să apară la Chişinău”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe