Şercan: Votul în cazul Oprea, dincolo de orice putere de acceptare. Acum era vorba de viaţa unui om

Decizia Parlamentului a-l face scăpat pe generalul Gabriel Oprea de urmărirea penală în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină a revoltat-o pe jurnalista Emilia Şercan.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Votul Senatului în cazul impostorului suprem Gabriel Oprea este dincolo de orice putere de înţelegere şi acceptare - acum nu mai e vorba de bani, de furt, de trafic de influenţă, ci de viaţa unui om, a declarat luni seară, pe contul său de Facebook, Emilia Şercan, jurnalista a cărei investigaţie l-a lăsat pe general fără titlul de doctor.

"De când parlamentarii au blocat începerea urmăririi penale pentru Varujan Vosganian sau Laszlo Borbely am spus că aceşti domni şi doamne senatori sau deputaţi se comportă ca un grup infracţional organizat. Au apărat până acum indivizi acuzaţi că au furat, că au spălat bani, că au luat mită. În seara asta [luni seară - n.r.] le vedem opera desăvârşită.

În seara asta l-au apărat în faţa acuzaţiei de ucidere din culpă pe impostorul suprem Gabriel Oprea. Votul lor este dincolo de orice putere de înţelegere şi acceptare, în condiţiile în care nu s-a cerut reţinerea şi arestarea impostorului suprem Oprea, ci doar începerea urmăririi penale. Acum nu mai e vorba de bani, de furt, de trafic de influenţă, ci de viaţa unui om. Viaţa unui băiat de nici 30 de ani", a precizat Emilia Şercan.

Jurnalista a subliniat că, dacă tot susţine sus şi tare că este nevinovat, "impostorul suprem" avea ocazia să-şi susţină nevinovăţia în instanţă. "Dar nu, el a cerşit mila grupului infracţional organizat din care face parte şi a primit-o".

"Votul trebuie să pună la modul imperativ în discuţie eliminarea imunităţii parlamentare pentru infracţiuni şi păstrarea ei doar pentru declaraţii politice. În alte state, dacă ai comis vreo infracţiune şi eşti parlamentar, te arestează poliţia imediat. Nu ar trebui să mai acceptăm ca Parlamentul să fie un loc de refugiu pentru toţi infractorii", a adăugat Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne