Serbia arestează 8 străini suspectaţi de spionare a structurilor militare

Ministrul sârb al apărării, Aleksandar Vulin.
Ministrul sârb al apărării, Aleksandar Vulin. (Captură Imagine)

Autorităţile sârbe au arestat 8 cetăţeni străini, inclusiv 2 americani şi 2 femei ucrainene, suspectaţi că au încercat să fotografieze şi să pătrundă în anumite structuri militare fără autorizaţie, potrivit unei declaraţii făcute luni de oficiali sârbi.

Postul de televiziune de stat RTS TV a precizat că cetăţenii americani şi ucraineni aparent ar fi încercat să fotografieze sediul serviciului militar de spionaj din centrul Belgradului folosind o dronă. Nu a fost făcută publică identitatea străinilor sau alte detalii despre ei, RTS notând doar că toţi suspecţii sunt în custodia poliţiei.

Anunţând că au fost arestaţi 8 străini, ministrul Apărării, Aleksandar Vulin, a declarat că nu doreşte să discute în avans despre un caz aflat în curs de investigare, însă a precizat: “Nu este o coincidenţă că un număr atât de mare de cetăţeni străini au încercat să pătrundă în locaţii controlate de armata Serbiei”.

Un alt american a fost arestat în Serbia la începutul acestei luni pentru că se afla în posesia unei arme nemarcate. Mass media sârbă pro-guvernamentală a raportat că americanul este un fost membru al SEAL, forţa de elită a Marinei SUA, şi că ar fi intenţionat să asasineze oficiali sârbi neidentificaţi.

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a menţionat arestarea unui “grup” de străini, specificând că, de fapt, cazul lor “nu este, în special, periculos”.

“Recent, am avut un caz ceva mai grav, însă cel de astăzi nu pare să fie la acelaşi nivel”, a adăugat preşedintele sârb.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe