Şerban Nicolae, uns şef al comisiei de anchetă SIPA. A anunţat audieri masive - foşti miniştri, şefi SRI, secretari

Opozant al "cătuşelor" şi fan al graţierilor şi amnistiilor colective, pesedistul Şerban Nicolae devine noul preşedinte al Comisiei parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA.
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat),
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

Senatorul PSD Şerban Nicolae, cunoscut pentru o serie de iniţiative controversate în domeniul Justiţiei, a fost desemnat preşedinte al Comisiei parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA.

"Aş vrea să invităm toate persoanele care au avut funcţii publice şi care mai au, din 2004 până în prezent, din 2005 de fapt, că atunci s-a luat decizia desfiinţării SIPA, în Ministerul Justiţiei, în SIPA, în DGPA. Miniştrii Justiţiei Macovei, Chiuariu, Predoiu, Cazanciuc, Corlăţean, chiar şi Ponta, dacă are cunoştinţă de ceva, pentru că a avut şi el o perioadă de interimat la Ministerul Justiţiei. (...)

În principiu, aş vrea să îi invităm pe miniştrii Justiţiei, secretarii de stat care au avut atribuţii, procurorul general dacă e cazul, secretarul general al MJ, secretarii generali adjuncţi, pe tot parcursul. E adevărat că s-ar putea să fie multe persoane, dar e adevărat şi că foarte multe s-ar putea să vină să zică 'bună ziua', să se prezinte şi să spună că n-au avut niciun fel de atribuţii sau să spună că au avut un interval de activitate mult prea scurt", a declarat Şerban Nicolae, citat de Agerpres.

Pesedistul a atras atenţia că, potrivit hotărârii Parlamentului privind înfiinţarea comisiei, trebuie să se verifice şi dacă "au apărut incidente de securitate sau dacă au fost semnalate incidente de securitate".

"Presupun că se va pune în discuţie invitarea şefilor SRI, care ne pot indica dacă subalterni de ai lor au mai multe informaţii, şefi de structuri operative, direcţii, servicii inferioare, nu întotdeauna totul ajunge la şefi", a adăugat Şerban Nicolae.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne