Artizanul OUG 13, uns şef al Comisiei speciale pentru legislaţia din domeniul Justiţiei

Fostul ministru Florin Iordache se bucură în continuare de susţinerea colegilor săi din PSD: a fost numit şef al Comisiei speciale pentru legislaţia din domeniul Justiţiei.
Florin Iordache(PSD),
Florin Iordache(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Artizanul controversatei OUG 13, pesedistul Florin Iordache va ocupa funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare speciale pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul Justiţiei.

Potrivit Agerpres, membrii comisiei şi-au votat conducerea, din aceasta urmând să facă parte, pe lângă Iordache, şi Marton Arpad (UDMR), Ioan Cupşa (PNL) - vicepreşedinţi şi Steluţa Cătăniciu (ALDE) - secretar. USR urmează să-şi desemneze un vicepreşedinte al acestui for.

Din comisie fac parte 23 de parlamentari, printre care Eugen Nicolicea, Adrian Ţuţuianu, Robert Cazanciuc, de la PSD, Alina Gorghiu şi Cătălin Predoiu de la PNL, şi Dorin Bădulescu de la PMP.

Obiectivele comisiei sunt "înglobarea în cuprinsul Codului de procedură penală a modificărilor adoptate prin Legea 253/2013 de punere în aplicare a Codului de procedură penală, modificarea textelor în raport cu deciziile Curţii Constituţionale, emise începând cu 2014, şi prin care s-au admis excepţii de neconstituţionalitate pentru articolele din Codul de procedură penală, punerea în acord a deciziilor pronunţate de CCR prin care s-au declarat neconstituţionale texte din Codul penal, punerea în acord a rapoartelor GRECO cu prevederile Codului penal şi Codului de procedură penală".

Către comisia specială vor fi transmise toate actele normative cu incidenţă asupra Justiţiei, aflate în procedură parlamentară la comisiile permanente, în vederea interpretării şi adoptării în corelare cu obiectivele acestui for.