Cioloş: Vor biciui în stânga şi în dreapta şi nu va scăpa nici economia, nici justiţia, nici măcar presa

Fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş s-a arătat profund îngrijorat de evoluţia ţării, intrată deja de luni bune în zodia PSD-ALDE, însă şi-a exprimat speranţa că românii "nu-şi vor lăsa demnitatea făcută pulberi".
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul premier Dacian Cioloş îndrăzneşte să creadă că românii nu-şi vor lăsa demnitatea făcută pulberi pentru o mărire de salariu promisă, dar care, pe zi ce trece, se dovedeşte că nu e reală.

"Trebuie să recunosc că anul trecut când am spus că nu voi candida - pentru că am promis la începutul mandatului de premier independent să nu o fac - nu am crezut că, după alegeri democratice, voi trăi din nou momentul în care cei care au câştigat se vor comporta ca vătaful pe moşie. Vor biciui în stânga şi în dreapta şi nu va scăpa nici economia, nici justiţia, nici măcar presa care deranjează credinţa lor că a guverna înseamnă a stăpâni şi nu a servi", a declarat Cioloş.

Fostul premier susţine că nu a crezut că, în 2017, va mai trăi să audă că în unele redacţii care încă au coloană vertebrală se cere să nu se scrie în termeni negativi despre doi politicieni, lideri ai unui partid de guvernământ.

"Trebuie să recunosc, am fost naiv să cred acest lucru. Şi totuşi îndrăznesc să cred că românii nu-şi vor lăsa demnitatea făcută pulberi pentru o mărire de salariu promisă dar care iată, vedem pe zi ce trece că nici măcar nu e reală în urma creşterii taxelor, costurilor la credite, preţului la utilităţi etc. Da, îndrăznesc să cred", a precizat Cioloş.