Senatul solicitat să dea un vot raţional în cazul Şova, nu unul sentimental cum a fost cu Vosganian

Vot în Camerele reunite ale Parlamentului României.
Vot în Camerele reunite ale Parlamentului României. (Epoch Times România)

Asociaţia "Clubul Libertăţii" a trimis joi o scrisoare deschisă în cadrul căreia solicită Senatului României să dea curs solicitării de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului PSD Dan Şova, acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul legat de contractele încheiate între casa sa de avocatură şi complexurile Turceni şi Rovinari.

"Noi, Clubul Libertăţii (...) considerăm că Senatul României trebuie să dea curs solicitării de încuviinţare a reţinerii pentru 24 de ore a domnului senator Şova Dan-Coman şi, de asemenea, să lase justiţia să se pronunţe cu privire la necesitatea arestării preventive a aceluiaşi domn senator", se arată în documentul citat.

Clubul Libertăţii a constatat că, deşi solicitarea DNA a fost formulată în data de 13 martie, senatorii nu s-au întrunit decât pe data de 18 în Comisia Juridică, lucru care poate părea, în opinia organizaţiei, şi o lipsă de diligenţă (având în vedere că, în alte situaţii asemănătoare, Camera Deputaţilor s-a întrunit chiar duminică, deşi nu era zi lucrătoare), dar poate conduce şi la concluzia că senatorii jurişti au alocat timp suficient pentru a aprecia temeinicia solicitării D.N.A.

Asociaţia le solicită senatorilor "să dea un vot raţional şi nu unul sentimental, ca în cazul Vosganian – când un discurs patetic a contat mai mult decât avizul comisiei de specialitate". În caz contrar, Clubul Libertăţii consideră că se impune demisia tuturor senatorilor uşor impresionabili.

"Domnilor senatori, Clubul Libertăţii consideră că imunitatea nu trebuie să fie rezultatul opţiunii unui grup restrâns de cetăţeni, chiar dacă ei sunt membrii unui parlament. Altfel, ne vedem nevoiţi să milităm pentru acordarea imunităţii pentru orice cetăţean al acestei ţări dacă prietenii, colegii de partid sau de muncă, asociaţia de proprietari sau orice grup de susţinere doresc să i-o acorde.

Invocăm în susţinerea acestui demers articolul 16 din Constituţia României, alin. 1: "Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări", se mai precizează în scrisoarea deschisă redactată de Clubul Libertăţii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.