Senator american îl acuză pe Anthony Fauci de minciună într-o audiere la Senat

Anthony Fauci în faţa Congresului SUA - 15 aprilie 2021
Anthony Fauci în faţa Congresului SUA - 15 aprilie 2021 (Amr Alfiky/Pool/AFP via Getty Images)

În timpul unei audieri de rutină în faţa Senatului, senatorul Rand Paul şi consilierul Casei Albe pentru efortul împotriva virusului Wuhan - dr. Anthony Fauci - s-au confruntat încă o dată, senatorul american învinuindu-l pe Fauci că a minţit într-o audiere anterioară în Congres, când a susţinut că nu a finanţat cercetările efectuate în Institutul de Virologie din Wuhan cu privire la "îmbunătăţiri de funcţie" - un eufemism pentru programele de cercetare care încercau să facă coronavirusurile de liliac letale şi transmisibile la oameni.

National Institute of Health (NIH), la vremea respectivă condus de Fauci, a finanţat, cu ajutorul unui ONG numit EcoHealth Alliance, cercetări la Institutul de Virologie Wuhan, care încercau să obţină coronavirusuri transmisibile la oameni.

Citiți și Pentagonul a finanţat programele de manipulare genetică a coronavirusurilor la Institutul din Wuhan cu 39 de milioane USD - anchetă

În ciuda evidenţei, Fauci a respins cu furie afirmaţia că virusul Wuhan s-ar fi putut scurge din Institutul de Virologie Wuhan înainte de a-şi reconsidera poziţia cu puţin timp în urmă, în momentul în care scandalul finanţării cercetărilor din China cu fonduri federale americane nu a mai putut fi oprit.

Fauci, clar dezamăgit, a răspuns acuzaţiilor senatorului Rand Paul - care este medic de profesie - aruncând insulte: „Nu ştii despre ce vorbeşti”, a strigat el.

Cu toate acestea, după ce schimbul de replici s-a temperat, mai mulţi jurnalişti, inclusiv un reporter de la Washington Post, au subliniat că, de fapt, dr. Fauci se află în culpă, deşi susţine că cercetările finanţate de el nu se puteau încadra în categoria "câştig de funcţie", pentru că ele se potriveau perfect cu o descriere a programului făcută chiar de National Institute of Health, condus de Fauci.

Citiți și Raport CNN: Joe Biden a blocat o anchetă americană asupra originilor virusului Wuhan

După cum am raportat anterior, NIH - de care Fauci este responsabil de zeci de ani - a ajutat la finanţarea cercetărilor de tip „câştig de funcţie” care implică coronavirusuri de lilieci (cercetare supravegheată de Dr. Shi Zhengli în China) prin intermediul organizaţiei EcoHealth Alliance.

Această organizaţie a luat bani de la NIH şi nu a făcut decât să-i direcţioneze către Institutul de Virologie Wuhan. Liderul acestei organizaţii, dr. Peter Daszak, este - în mod cu totul bizar - cel însărcinat cu investigarea originilor virusului Wuhan de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii în februarie, ca parte a misiunii din China.

Chiar dacă doctor Fauci a încercat să-şi mascheze potenţiala vinovăţie în încurajarea cercetărilor ce ar fi putut contribui la focarul care a declanşat în cele din urmă pandemia, senatorul Rand Paul a vorbit la Fox News de câteva ori seara trecută.

Citiți și În 2012, şeful programului anti-COVID al SUA susţinea că merită să rişti o pandemie pentru cercetări de tip "câştig de funcţie" asupra virusurilor

În timpul unui interviu în prime time cu gazda Sean Hannity, el a anunţat că intenţionează să scrie o scrisoare către Departamentul de Justiţie şi să ceară investigarea doctorului Fauci învinuindu-l că a minţit Congresul, faptă care se pedepseşte cu până la 5 ani închisoare.

"Credeţi că Fauci a minţit Congresul şi a încălcat legea?" a întrenat Hannity. „Da”, a răspuns senatorul Rand Paul. „Şi voi trimite o scrisoare către Departamentul de Justiţie pentru a face o plângere penală”.

În timpul interviului, Rand Paul a explicat faptul că a găsit mai mulţi medici şi oameni de ştiinţă care să confirme că cercetarea pe care NIH a finanţat-o la Institutul de Virologie Wuhan a fost, de fapt, de tip "câştig de funcţie" - un lucru de altfel ilegal, la momentul respectiv, deoarece administraţia Obama tocmai introdusese un moratoriu asupra programelor de acest fel.

Citiți și Pandemia poate fi generată de o armă biologică scăpată din greşeală în China - fost anchetator la Departamentul de stat

„NIH a finanţat laboratorul ... dar odată ce publicul îşi va da seama că fac cercetări foarte, foarte periculoase acolo ... odată ce toată lumea înţelege acest lucru, Fauci înţelege cine va fi făcut vinovat. Are cel puţin o vină tangenţială. ... dacă acest lucru a venit din laboratorul pe care îl finanţa, Doamne, imaginaţi-vă ce vină morală are acest om".

Rand Paul a citat, de asemenea, conflictul de interese evident al dr. Fauci când vine vorba despre originile virusului Wuhan, spunând că „el nu are, de fapt, poziţia morală să emită judecăţi din poziţia în care se află”.

În cele din urmă, senatorul a dezvăluit că a primit „cel puţin cinci ameninţări cu moartea” legate de campania sa de expunere a conflictului de interese al doctorului Fauci.

Citiți și ONG-ul american, care finanţa programele de modificare genetică a coronavirusurilor în Wuhan, refuză să publice documentele legate de colaborarea cu chinezii

În timpul unui alt interviu acordat Fox cu câteva ore mai devreme, senatorul Rand Paul a explicat cum oamenii de ştiinţă confirmaseră în repetate rânduri că cercetarea făcută de Dr. Shi Zhengli în Wuhan constituia în mod clar exact "câştig de funcţie", un gen de cercetări interzise în SUA. „Când vorbeşti cu alţi oameni de ştiinţă, ei spun că este descrierea de manual a programelor de 'câştig de funcţie'”. În ciuda refuzului doctorului Fauci de a recunoaşte acest lucru, este clar că are un "conflict de interese" semnificativ.

În ultimele luni, teoria că virusul Wuhan a scăpat de la Institutul de Virologie din Wuhan a căpătat acceptare universală, în ciuda faptului că, timp de 18 luni, ipoteza a fost considerată o teorie conspiraţionistă nebunească - la iniţiativa dr. Fauci şi a dr. Peter Daszak, în colaborare cu mass media mainstream.

Citiți și OMS este "extrem de compromisă" şi neadecvată pentru a ancheta originea virusului Wuhan - fostul şef al agenţiei americane de sănătate publică

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe