Senatoarea Cristiana Anghel cere declaraţia de avere (?!) a unui jurnalist care a criticat-o

Deranjată de criticile pe care i le-a adus Dragoş Pătraru, senatoarea Cristiana Anghel a cerut oficial declaraţiile de avere şi interese ale jurnalistului, deşi jurnaliştii nu depun aşa ceva.
Cristiana-Irina Anghel
Cristiana-Irina Anghel (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Senatoarea Cristiana Anghel a cerut declaraţia de avere şi de interese a jurnalistului Dragoş Pătraru, după ce acesta şi-a "permis" să critice în cadrul uneia dintre emisiunile sale virulenţa intervenţiilor acesteia în favoarea Antenei 3.

Nemulţumită de modul cum a fost caracterizată de Pătraru, Anghel a depus la Senat o hârtie prin care cere declaraţia de avere a jurnalistului.

"Sunt halit! Fiţi atenţi, nu glumesc. Doamna Cristiana Anghel a cerut declaraţia mea de avere şi declaraţia mea de interese. Nu râdeţi, da? Că nu e de râs! Vă daţi seama că doamna e senatoare? Adică, e greu de crezut că doamna există. Sper că eşti mulţumită, Antena 3! :)) Vă daţi seama ce spectacol facem mâine seara? Că n-am mai prins-o azi...", scrie pe Facebook realizatorul Starea Naţiei la TVR.

"Bineînţeles că noi o să-i răspundem la emisiune. Dar ce mi se pare senzaţional este că un om, ca parlamentar, când vrea să facă un demers, se interesează. Dacă dânsa ar fi făcut-o, ar fi aflat că eu, ca jurnalist, nu depun declaraţie de avere, declaraţie de interese şi aşa mai departe”, a declarat ulterior Pătraru pentru Paginademedia.ro.

Supărarea senatoarei are legătură cu faptul că în urmă cu o săptămînă Pătraru a criticat virulenţa intervenţiei Cristianei Anghel în favoarea Antenelor în Senat, o virulenţă care, susţine jurnalistul, a depăşit-o pe a lui Vadim, astfel încât însuşi Tăriceanu, un prieten al posturilor lui Voiculescu s-a simţit obligat să o dea afară din sală.

Pătraru a remarcat că în momentul în care Anghel "ştergea podelele" cu Cioloş, "era uşor incompatibilă", uşor, de vreo 360 milioane de lei vechi, drepturi de autor încasate de la Antena 3, conform declaraţiilor sale de avere din 2012 şi 2013.

"Ce e de remarcat, e că doamna care luptă în Parlament pentru libertatea de exprimare numindu-l criminal pe primul ministru, iar atunci când este contrazisă de nişte jurnalişti cu nişte dovezi concrete, dânsa încearcă, prin nişte căi tâmpite, să-i intimideze pe acei jurnalişti", a mai precizat jurnalistul pentru paginademedia.ro.