Selecţionerul Mirel Rădoi, demoralizat după meciul cu Armenia - 'După cum am arătat în seara asta am emoţii şi pentru meciul cu Liechtenstein'

România a fost învinsă neaşteptat cu scorul de 3-2 (0-0) de reprezentativa Armeniei, miercuri seara, la Erevan, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. După trei partide disputate, tricolorii au rămas doar cu cele trei puncte obţinute în faţa Macedoniei de Nord (3-2).
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi. (Getty Images)
Marius Drăgoi
01.04.2021

Selecţionerul echipei naţionale a României, Mirel Rădoi este dezamăgit de evoluţia elevilor în meciul cu Armenia. Ce a declarat în conferinţa de presă online susţinută după încheierea partidei.

"Ceea ce mă pune pe gânduri şi e un semnal de alarmă este că am avut două meciuri în care din punct de vedere mental şi al rezultatului ar fi trebuit să arătăm altfel. Şi aici mă refer la partida cu Islanda (n.r. - barajul de calificare la EURO 2020) şi cea din seara asta cu Armenia. Pentru că dacă reuşeam azi să câştigăm eram pe locul 2 într-o situaţie foarte favorabilă nouă. Le-am spus şi băieţilor însă că la cum am arătat în seara asta am emoţii şi pentru meciul cu Liechtenstein, care teoretic este cea mai slabă echipă din grupă. Noi încercăm să ne luăm de gât cu Germania, cu Spania, cu Franţa, dar în seara asta ni s-a dat o lecţie de atitudine şi determinare din partea naţionalei Armeniei. Din punctul meu de vedere este inacceptabil", a spus Mirel Rădoi.

"Am început foarte slab, am reuşit însă să egalăm şi chiar să întoarcem rezultatul. Însă în momentul în care am avut nevoie de atitudine, de personalitate şi de o posesie mai bună decât atunci, inexplicabil ne-am relaxat. Probabil că am crezut că meciul e deja încheiat şi va fi la dispoziţia noastră. Golurile le-am primit aşa cum nu ne-am fi aşteptat, pentru că erau lucruri simple pe care le-am discutat cu băieţii. Îmi e greu să îmi dau seama la ce se pot gândi când se apelează la ei şi intră pe teren. Poate nu sunt atenţi la analiza video... dar golurile au fost previzibile, la fel şi ocaziile lor. Armenia este o echipă care nu combină foarte mult... şi sincer nu îmi aduc aminte un alt meci în care să fi avut mai mari emoţii când fundaşii lor centrali jucau mingea către atacanţii lor", a adăugat selecţionerul.

"Eu când spun de lipsă de atitudine şi personalitate nu mă refer la anumiţi jucători, pentru că pierdem împreună, câştigăm împreună. Ce mă frapează este că ştiam lucrurile pe care le fac armenii, nu sunt lucruri complicate, şi am discutat cum să îi închidem şi totuşi nu am putut să reacţionăm. De asta spun că pentru mine e un semnal mare de alarmă

În momentul în care George Puşcaş a luat al doilea cartonaş (de fapt a primit direct cartonaş roşu, n. red.) ... pentru mine este imposibil de realizat ... când ştii că ai cartonaş să te duci să ai o intrare de genul ăsta. Îmi e greu să-l înţeleg. Dar chiar şi după aceea, le-am spus jucătorilor să stăm în două linii de 4 şi cu Claudiu (Keşeru) în faţa lor, să încercăm să avem posesie, pentru a profita de spaţii. L-am introdus pe Creţu pentru a închide puţin jocul. Până acum introduceam jucători doar ofensivi şi nu reuşeam să închidem jocul. Am încercat azi cu Creţu şi la fel, nu ne-a ieşit. De asta spun că e un mare semnal de alarmă pentru noi, cei din staff. Trebuie să ne gândim bine ce facem pe viitor. După seara asta nu rămânem cu nimic pozitiv. Mi-e greu să văd lucruri pozitive pentru că mă încearcă sentimente ciudate şi nu aş vrea să vorbesc la cald. Pentru că trebuie făcută o analiză şi cât mai repede", a conchis fostul internaţional.

Armenia, cu trei victorii consecutive în acest început de campanie, are maximum de puncte (nouă), în timp ce România, care vene după eşecul cu Germania, rămâne cu cele trei puncte obţinute în faţa Macedoniei de Nord (3-2).

România va disputa următoarele meciuri oficiale în septembrie, cu Islanda în deplasare (2 septembrie), acasă cu Liechtenstein (5 septembrie) şi în deplasare cu Macedonia de Nord (8 septembrie).

La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje. Ultima Cupă Mondială la care a participat România a fost cea din 1998, din Franţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor