Şeful Procuraturii Hînceşti reţinut pentru 72 de ore, este bănuit de îmbogăţire ilicită

Justiţie (cna.md)
Tatiana Chiriac
16.02.2022

Procuratura Anticorupţie a efectuat pe parcursul zilei de 16 februarie, şapte percheziţii, în cadrul cauzei penale în care este vizat procurorul-şef al Procuraturii raionului Hînceşti, bănuit în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul comiterii infracţiunii de îmbogăţire ilicită, săvârşită de o persoană cu funcţie de demnitate publică şi falsul în declaraţia de avere.

Astfel, oamenii legii informează că, percheziţiile s-au desfăşurat la domiciliul în care locuieşte de facto şeful Procuraturii raionului Hînceşti, constituit dintr-o casă la sol cu două nivele, înregistrată pe numele tatălui său şi neinclusă în declaraţia de avere.

Totodată, percheziţiile au cuprins şi două apartamente deţinute de procuror, biroul de serviciu şi 3 automobile, printre care unul înregistrat pe numele procurorului şi utilizat de soţia acestuia, altul înregistrat pe numele tatălui procurorului şi utilizat de către şeful Procuraturii raionului Hînceşti, precum şi automobilul de serviciu.

În rezultatul efectuării percheziţiilor au fost predate benevol unele dintre documente ce se referă la bunurile mobile şi imobile deţinute de către procuror, menţionează într-un comunicat Procuratura Anticorupţie.

Cu toate acestea, în urma percheziţiilor procurorii au mai depistat şi ridicat obiecte şi documente relevante cazului precum dispozitive de informaţii, laptopuri, un bloc de sistem, înscrisuri de ciornă, agende din perioada 2017-2022 etc.

Procurorul-şef al Procuraturii raionului Hînceşti a fost reţinut pentru 72 de ore fiind recunoscut în calitate de bănuit în săvârşirea infracţiunilor de îmbogăţire ilicită şi fals în declaraţia de avere.

Acesta a fost audiat parţial referitor la circumstanţele cazului. Audierile urmând să continue şi pe parcursul zilei de joi.

După efectuarea acţiunilor menţionate, procurorii anticorupţie urmează să îi înainteze învinuirea procurorului vizat şi să decidă asupra măsurii preventive ce îi va fi aplicată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor