Şeful opoziţiei din Siria a demisionat

Liderul Consiliului Naţional Sirian (SNC) de opoziţie a declarat că va demisiona din cauza luptelor interne şi a dezacordurilor dintre membri, potrivit unor rapoarte.
Burhan Ghalioun, preşedintele Consiliului Opoziţiei dinSiria, în timpul unei conferinţe de presă în Tokyo, 11 mai 2012 (Kazuhiro Nogi / AFP / GettyImages)
Jack Phillips
18.05.2012

Liderul Consiliului Naţional Sirian (SNC) de opoziţie a declarat că va demisiona din cauza luptelor interne şi a dezacordurilor dintre membri, potrivit unor rapoarte.

"Îmi anunţ demisia ca şef al Consiliului. Fac apel la opoziţia siriană ca să întrerupă ciclul conflictelor şi să păstreze unitatea", a declarat şeful opoziţiei, Burhan Ghalioun, pentru televiziunea Al -Arabiya.

"Îmi declar demisia imediat ce un înlocuitor este găsit, fie prin alegeri, fie prin consens", a adăugat el.

Ghalioun a fost reales pentru a treia oară marţi, o manevră criticată de reţeaua  militantă Comitetele Locale de Coordonare (LCC), care este un membru al SNC.

LCC a declarat joi că va lua în considerare ieşirea din SNC, a susţinut grupul într-o declaraţie.

"Am asistat la probleme politice în Consiliul Naţional Sirian şi la lipsa de consens dintre Consiliu şi mişcarea revoluţionară", se arată în declaraţie.

"Mai mult decât atât, Consiliul continuă să marginalizeze o majoritate a reprezentanţilor mişcării revoluţionare, cum ar fi membrii Adunării Generale a Consiliului", a precizat LCC.

Ghalioun a demisionat după ce comunitatea internaţională a îndemnat Consiliul să fie mai coerent, a raportat Al -Araibya.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor