Observatorii ONU din Siria au fost nevoiţi să rămână în nord după ce convoiul lor a fost bombardat

Observatorii militari ai ONU au fost obligaţi să rămână în oraşul sirian nordic Khan Cheikhoun după ce vehiculele lor au fost lovite de o explozie.
Membrii misiunii ONU de supraveghere în Siria (UNSMIS) se pregătesc să părăsească hotelul dinDamasc, într-o misiune de monitorizare la 16 mai, la o zi după ce un convoi de observatori ONU a căzut sub un atac cu bombă într-un oraş sirian în timpul unei procesiuni funerare. (Louai Beshara / AFP / GettyImages)
Alex Johnston
17.05.2012

Observatorii militari ai Organizaţiei Naţiunilor Unite au fost obligaţi să rămână în oraşul sirian nordic Khan Cheikhoun după ce vehiculele lor au fost lovite de o explozie.

"Nici unul dintre observatori nu a fost rănit, ei au rămas în zonă peste noapte şi au reuşit, în această dimineaţă, să plece şi să se întoarcă la sediul lor din Hama", a relatat într-un interviu Hassan Siklawi, un purtător de cuvânt al observatorilor ONU din Siria, în conformitate cu o declaraţie a ONU de miercuri.

Marţi, trei dintre vehiculele din convoi au fost avariate, după ce un dispozitiv exploziv improvizat, sau IED, a fost detonat.

Observatorii au rămas alături de membrii armatei siriene de eliberare, potrivit comandantului Abu Hassan, care a relatat pentru Al -Jazeera că: "maşinile din convoiul ONU au fost avariate în apropiere de intrarea în Khan Sheikhoun. Ei se află în condiţii de siguranţă, sănătoşi şi se îndreaptă spre Damasc. "

Misiunea observatorilor a fost trimisă în Siria pentru a supraveghea o încetare a focului între regimul sirian şi luptătorii de opoziţie, o încetare ce nu a fost respectată de nicio parte. Kofi Annan a recunoscut recent că ambele părţi s-au atacat între ele.

Reţeaua de opoziţie Comitetele Locale de Coordonare a raportat că 32 de persoane, inclusiv un copil, au fost ucise miercuri, alţi 21 fiind ucişi marţi.

Observatorul sirian pentru drepturile omului înfăţişează o imagine mult mai sumbră, spunând că 63 de persoane au fost ucise miercuri, cel puţin 28 de civili fiind ucişi în nordul oraşului Idlib.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor