Siria transmite ONU o listă cu 26 de terorişti străini

Reprezentantul permanent al Siriei la ONU, Bashar Jaafari. (Mario Tama / Getty Images)
Epoch Times România
11.05.2012

Reprezentantul permanent al Siriei la ONU, Bashar Jaafari, le-a transmis omologului său american Susan Rice şi secretarului general al Naţiunilor Unite Ban Ki-moon o listă cu 26 de terorişti străini trimişi în Siria să comită atentate, se arată într-un comunicat al organizaţiei internaţionale.

"Numele celor 26 de terorişti au fost transmise secretarului general al ONU, reprezentantei permanente a SUA la ONU (care prezidează în prezent Consiliul de Securitate - n.r.) şi altor instanţe. În plus, (documentul include - n.r.) mai multe documente ce reflectă natura activităţii teroriştilor", se adaugă în text.

Potrivit lui Jaafari, pe listă figurează francezi, belgieni şi britanici. Iar 12 dintre cele 26 de persoane citate au fost eliminate deja de forţele de securitate siriene.

Lista a fost dată publicităţii după un dublu atentate produs joi la Damasc, soldat cu cel puţin 55 de morţi şi 372 de răniţi.

Guvernul şi opoziţia s-au acuzat recirpoc pentru atacuri - cele mai sângeroase de la izbucnirea revoltelor din Siria, în urmă cu 14 luni. Cele două părţi au încheiat un acord de încetare a focului, monitorizat de circa 70 de observatori ONU. Însă violenţele continuă în întreaga ţară. Oraşul Homs, de exemplu, a fost vizat în cursul nopţii de marţi spre miercuri de tiruri de artilerie.

Centrul Damascului este sub controlul ferm al forţelor guvernamentale, dar oraşul a fost afectat de mai multe atentate în ultimele luni, ce au vizat de cele mai multe ori clădiri sau convoaie militare.

Potrivit ONU, cel puţin 9.000 de persoane şi-au pierdut viaţa de la izbucnirea protestelor prodemocraţie, în martie 2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor