Şeful ONU îngrijorat în privinţa condiţiilor de detenţie ale refugiaţilor din Australia

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon s-a declarat îngrijorat în privinţa condiţiilor din centrele de detenţie ale refugiaţilor care ajung în Australia şi a cerut autorităţilor să îşi reconsidere politica strictă în privinţa refugiaţilor, conform unui comunicat privind întâlnirea lui Ban cu premierul austrialian Malcolm Turnbull.
Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.
Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon. (Captură Foto)

Refugiaţii, inclusiv copii, care solicită azil în Australia sunt trimişi în centre de detenţie situate în insulele microneziene Nauru şi Manus. Grupurile pentru drepturile omului critică acele tabere pentru condiţiile inumane de trai oferite refugiaţilor.

Operation Sovereign Borders este o operaţiune condusă de armata australiană pentru controlarea frontierelor şi a fost lansată la sfârşitul anului 2013 de predecesorul lui Turnbull, Tony Abbott.

Operaţiunea include şi un aspect maritim, conform căruia navele Marinei şi ale Pazei de Coastă patrulează în apele teritoriale pentru a împiedica traficanţii să introducă ilegal în Australia solicitanţi de azil, conform agenţiei de ştiri Sputnik.

Un raport recent al Amnesty Internaţional a condamnat Australia pentru că a devenit “complice la [un tip de] crimă transnaţională” după ce, la începutul acestui an, a plătit unui grup de traficanţi de persoane suma de 32.000 de dolari pentru a modifica traseul unei ambarcaţiuni ce transporta aproximativ 60 de imigranţi. În loc să ajungă în Noua Zeelandă, ambarcaţiunea s-a îndreptat spre Indonezia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe