Şeful Loteriei Române demis, după ce ar fi semnat un contract de 7,2 milioane de euro

La doar o săptămână după ce a fost numit Director General al Loteriei Române, Mihai Păduraru ar fi semnat un contract de peste 7 milioane de euro cu o firmă abonată la contracte din bani publici.
Sediul unei caserii a Loteriei Romane.
Sediul unei caserii a Loteriei Romane. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Numit la şefia Loteriei Române în urmă cu doar zece zile, Mihai Păduraru a fost demis, luni, de Consiliul de Administraţie, interimatul funcţiei fiind asigurat de Dănuţ Sporea.

Potrivit digi24, Păduraru a fost numit pe 10 august 2017 şi a preluat şefia Loteriei de la Marius Pantea, căruia i s-a imputat faptul că nu a finalizat achiziţia de noi terminale pentru Loterie. O săptămână mai târziu, Păduraru a anunţat Consiliul de Administraţie că ar fi semnat un contract de 7,2 milioane de euro privind achiziţia unei noi reţele informatice pentru companie şi a peste 2.000 de terminale. Achiziţia ar ridica însă suspiciuni, în condiţiile în care preţul ar fi supraevaluat şi urma să se facă printr-o firmă abonată la contracte din bani publici, care n-are niciun fel de experienţă în domeniu.

Loteria ar fi primit o ofertă gratuită, care ar fi scutit compania de o cheltuială de ordinul milioanelor de euro, însă conducerea companiei ar fi refuzat-o.

Sursa citată mai arată că liderul mondial în branşă a participat la licitaţie, însă s-a retras, după ce a văzut condiţiile restrictive din caietul de sarcini. Acest ultim contract continuă seria achiziţiilor păguboase, care au costat Loteria peste un miliard de euro în ultimii 24 de ani.